Obres Públiques finalitza la construcció de la passarel·la per als vianants en la CV-35 en el terme municipal de la Pobla de Vallbona i permet salvar l’autovia.

El seu muntatge s’ha realitzat en horari nocturn per a evitar molèsties als veïns i a la circulació rodada. La Generalitat, amb ajuda de fons Feder, ha invertit 294.644,98 euros, IVA inclòs, en aquesta actuació.

Aquest projecte s’engloba dins de la xarxa de carrils bici de la Mancomunitat Camp de Túria, al qual pertany el municipi de Pobla de Vallbona. Una vegada acabades les obres “s’ha aconseguit que els itineraris de vianants i ciclistes tinguen continuïtat i comuniquen punts d’interés mediambientals, esportius i soci econòmics entre altres”, ha apuntat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

A més, la posada en marxa de la passarel·la possibilita la connexió d’urbanitzacions situades en el marge dret de l’autovia CV-35 amb el carril bici que discorre paral·lel a la CV-35 pel marge esquerre (sentit València-Ademuz).

La passarel·la també permet la connexió amb l’itinerari que comunica el Parc Natural de la Serra Calderona amb el Parc Natural del Túria que, juntament amb l’eix Sant Antoni de Benageber-Nàquera i l’eix Llíria-Olocau, són els eixos principals que connecten tots dos parcs naturals.

La Conselleria va adjudicar l’obra de la passarel·la per als vianants, “Camí Casablanca” al juliol de 2019. El 31 d’octubre de 2019 van començar els treballs que ja han finalitzat.

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona es va encarregar de la redacció del projecte que la Conselleria va incloure en els seus pressupostos en estar dins de la xarxa de carrils bici de la Mancomunitat i “d’acord amb la política de la Generalitat de potenciar models de mobilitat sostenible que permeten una circulació segura i confortable per a vianants i ciclistes”, ha conclòs el conseller.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia