Bétera va celebrar ahir dilluns el Ple Ordinari del mes de juny de manera telemàtica. Aquest ple va començar una mitja hora més tard per problemes de connexió.

Després de realitzar un minut de silenci per les víctimes de la Covid-19, es va donar pas als punts de l’Ordre del Dia (fer clic ací per veure tot l’ordre del dia).

En primer lloc es va donar compte de la correspondència oficial dels assumptes i disposicions de caràcter general. Seguidament, el regidor de Compromís, Joano Baudés, va realitzar un parell de preguntes de registres d’entrada. Així, va indicar que en el registre d’entrada hi havia un document d’avaluació ambiental i la tercera modificació puntual del terciari de davant la gasolinera de Los Arcos. E aquest sentit, va declarar que li semblava “una modificació important del que hi havia previst i a Compromís li agradaria una reunió de tota la corporació amb Urbanisme, on les tècniques d’aquest departament explicaren un poc en què consta aquesta modificació perquè hi ha una modificació important de les zones d’aparcament i en què consta aquests projectes i els seus pros i contres”.

Eva Martínez, regidora d’Urbanisme (ciutadans) va explicar que s’havia avançat perquè ella també veia convenient explicar aquest projecte i, que si li semblava bé, concertarien una data i ja la faria extensiva a la resta de la corporació per poder explicar la modificació.

D’altra banda, Baudés va explicar que “hi ha un registre d’eixida, el 8.86 i altres 6 registres d’eixida més que parlen de l’assegurança de danys de l’Ajuntament de Bétera”. “En aquest registre d’eixida volen que es contracte l’assegurança de danys, una assegurança de dany que en un principi havia d’estar contractada des de l’1 de gener”, va prosseguir. Així, entre d’altres, va comentar que el registre d’eixida era del mes d’abril i “per què la pòlissa no s’havia contractat en la data que corresponia (1 de gener) i, l’Ajuntament ha estat desprotegit durant este temps” i que els asseguraren que l’assegurança ja estava remesa.

La regidora de Serveis Jurídics, Contractació i Ocupació, Mónica Martín, va confirmar-li que “aquesta assegurança va quedar en un principi deserta i, de tota manera, hi hagué una pròrroga de l’assegurança anterior”. No obstant, va indicar que li traslladaria tots els detalls per escrit i ho comprovaria tot.

Després d’aquesta intervenció, es va donar compte dels punts 2, 3 i 4 sense cap qüestió.

En arribar el punt 5, on es va donar compte de la resolució d’Alcaldia núm. 510/2020 sobre aprovació de liquidació del pressupost de 2019 i la seua rendició a l’Oficina Virtual de les Entitats Locals, la regidora d’Hisenda, Maria Segura, va explicar que “d’aquest informe es pot extraure que es compleix amb l’objectiu d’estabilitat pressupostària i també amb el límit de deutes (sense tindre cap deute financer amb cap banc) i, a més, es compleix amb el període mitjà de pagament a proveïdors”.

El regidor de Compromís, Enric Álvarez, va especificar que no es deia que “s’incomplia amb la regla de despesa, malauradament, amb una despesa d’1.267.000 euros”. En aquest sentit, Enric, va explicar les conseqüències que podrien haver-hi al respecte.

La responsable d’Hisenda va explicar que aquest incompliment “venia del pressupost de 2019 fet per l’equip de Govern de Compromís, realitzat amb presses i mal”. A aquesta reposta, el regidor de Compromís, Enric Álvarez, li va explicar que “no es tracta d’un problema pressupostari, sinó de seguiment”.

Després de les diferents exposicions, es va continuar donant compte del punt 6, 7, 8, 9, 10 i 11, sense cap qüestió al respecte.

El punt 12, sobre l’aprovació de reconeixement extrajudicial de crèdits número 004/2020, es va aprovar amb 10 vots a favor (PP, Ciutadans i Mas Camarena-Torre en Conill) i 11 abstencions (Compromís, PSPV-PSOE i VOX).

Posteriorment, es va donar compte del punt 13 i el punt 14.

El ple va aprovar també per unanimitat l’autorització a  Verònica Quintana López, empleada pública de l’Ajuntament, per a exercir un segon lloc de treball en el sector públic en l’esfera docent, com a Professora Associada de la Universitat de València.

En tractar tots els punts de l’ordre, va arribar el torn per a les dues proposicions presentades per Vox. La primera d’aquestes proposicions anava referida a la modificació de l’ordenança fiscal núm. 5 (IIVTNU) i la segona a l’adopció de mesures davant la presència de mosques i mosquits en el Municipi. Cap de les dues va tirar endavant.

Finalment, va arribar el torn per als precs i preguntes dels regidors i dels veïns del municipi. La majoria dels precs i preguntes van anar referits als residus urbans i a la situació econòmica actual a causa de la Covid-19.

Al llarg d’aquesta setmana, oferirem vídeos dels punts de l’ordre del dia, on els regidors van exposar les seues postures, i més detalls de les citades mocions, així com dels precs i preguntes.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia