La Diputació de València ha convocat per primera vegada les subvencions ‘Excel·lent Bandes de Música’, amb una dotació total d’1.314.500 euros. Aquestes ajudes substitueixen a les que, fins a 2019, es venien convocant per a la realització de concerts per part de les societats musicals.

A priori, les subvencions van destinades a societats musicals pertanyents a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, que duguen a terme un concert en directe o, en el seu cas, un concert virtual. No obstant això, la principal novetat enguany és que la Delegació de Bandes de la Diputació de València ha previst la possibilitat d’excloure este requisit, donades les restriccions imposades per l’estat d’alarma.

Enguany a més s’ha inclòs una important novetat amb l’objectiu de combatre la despoblació que afecta nombrosos municipis xicotets de la província. D’esta manera, s’ha establit un concepte addicional per trams de població per a ajudar a aquelles bandes de localitats de menys de 5.000 habitants, els ajuntaments de les quals compten amb menys capacitat econòmica per a poder-les ajudar en el seu sosteniment.

Una altra de les partides que augmenta substancialment el seu pressupost és l’incentiu a la participació en el Certamen de Bandes de la Diputació de València, passant de 1.500 a 3.000 euros, en funció del nombre de participacions.

La Diputació també ha establit un barem d’ajudes en funció del nombre d’alumnes. Finalment, la convocatòria preveu una línia d’ajudes de 72.000 euros perquè les societats musicals guanyadores del Certamen de Bandes de puguen dur a terme un concert fora de la província.

La convocatòria ha sigut publicada en el BOP de la Diputació de València amb data 1 de juny de 2020 i les sol·licituds es podran presentar en el termini de 15 dies hàbils des de la seua publicació a través de la seu electrònica, omplint un formulari accessible i senzill.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia