La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha ampliat l’oferta de Formació Professional per al pròxim 2020-2021 amb l’obertura de 48 cicles formatius. A més, s’implantarà els cinc nous cursos d’especialització aprovats recentment pel Ministeri d’Educació i Formació Professional, sent l’únic sistema educatiu de l’Estat a fer-lo.

Del total de nous cicles, 19 es creen en instituts de les comarques d’Alacant, 9 en instituts de Castelló i 20 en instituts de València, destacant la implantació per primera vegada del cicle superior en Manteniment Aeromecànic d’Helicòpters de Turbina que s’ofereix en el CIPFP de Cheste.

Els cinc nous cursos d’especialització en FP, que consten d’entre 600 i 720 hores de formació avançada, permetran a les persones que han fet un cicle superior aprofundir i actualitzar la seua preparació en les noves tècniques i eines que demana el mercat laboral en diferents sectors estratègics.

A les comarques d’Alacant s’implantaran dues d’aquests nous cursos d’especialització: l’IES Cotes Baixes d’Alcoi ofereix el de Fabricació Intel·ligent, dirigit a potenciar la innovació industrial en el sector del tèxtil i del plàstic en l’eix Ontinyent-Alcoi-Ibi de cara a desenvolupar el projecte d’indústria de la salut impulsat per la Generalitat; i el de Ciberseguretat en Entorns de les Tecnologies de la Informació s’impartirà en l’IES Sever Ochoa d’Elx amb l’objectiu d’atendre la demanda en ciberseguretat informàtica tant de les empreses internacionals del Districte Digital d’Alacant com del clúster de ‘start-ups’ digitals de la capital del Baix Vinalopó.

En l’IES *Politècnic de Castelló de la Plana s’implantarà el curs d’especialització en Ciberseguretat en Entorns de les Tecnologies d’Operació. Naix per a donar servei al potent nucli industrial de la comarca de la ciutat de Castelló i la seua àrea d’influència, on tant la digitalització com la seguretat en les instal·lacions són claus en els sectors ceràmic i químic.

A les comarques de València s’ofereixen els dos nous cursos d’especialització restants: el de Digitalització del Manteniment Industrial, que s’ofereix en el CIPFP Faitanar de Quart de Poblet, i el de Fleca i Brioixeria Artesanals. Aquest últim és l’únic dels cinc al qual es pot accedir des d’un cicle de grau mitjà.

Dels 48 nous cicles amb els quals s’amplia l’oferta d’FP en el sistema educatiu valencià, 6 són d’FP Bàsica, 16 de grau mitjà i 26 de grau superior. Concretament, dels 6 d’FP Bàsica, 3 s’obriran a les comarques d’Alacant, 2 en les de Castelló i 1 en les de València. Dels 16 de grau mitjà, es crearan 4 a les comarques d’Alacant, 1 en les de Castelló i 11 en les de València. L’ampliació de l’oferta de grau superior inclou 12 cicles a les comarques d’Alacant, 6 en les de Castelló i 8 en les de València.

La presentació de sol·licituds telemàtiques d’admissió en Formació Professional es realitzarà del 17 al 25 de juny. En el cas de la FP Bàsica, les llistes provisionals es publicaran el 13 de juliol. Es podrà reclamar del 13 al 15 de juliol. Les llistes definitives es faran públiques el 27 de juliol i la matriculació serà del 22 al 28 de juliol.

Quant al grau mitjà, grau superior i els nous cursos d’especialització d’FP, les llistes provisionals es publicaran el 20 de juliol. Es podrà reclamar del 20 al 22 de juliol. Les llistes definitives es faran públiques el 29 de juliol i la matriculació serà de l’1 al 9 de setembre.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia