Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha llançat una enquesta sobre mobilitat del projecte europeu Sprout.

El qüestionari ha sigut llançat a través de xarxes socials webs i App de Metrovalencia i TRAM d´Alacant del projecte europeu Sprout (Sustainable Policy Response To Urban Mobility Transition), donant a conéixer els nous patrons de desplaçaments i les necessitats de les persones usuàries, així com l’opinió de viatgers i viatgeres en qüestions d’intermodalitat en el transport públic.

El principal objectiu del projecte és situar a les ciutats en el centre de la transició de la mobilitat urbana, basant-se en les solucions als problemes de mobilitat urbana desenvolupades per les ciutats pilot de València, Pàdua, Kalisz, Budapest, Tel Aviv i la ciutat xinesa Ningbo.

FGV participa en el projecte europeu Sprout, juntament amb l’Ajuntament de València, la Fundació Valenciaport i 26 integrants més, entre els quals es troben ciutats i regions europees i no europees, organitzacions internacionals, autoritats de transport urbà i operadors de carreteres, centres i xarxes d’investigació i universitats.

D’aquesta manera, partint dels canvis que s’estan produint en la mobilitat urbana, el projecte persegueix avaluar l’impacte tant a nivell de sostenibilitat com de polítiques; incentivar respostes polítiques innovadores liderada per les pròpies ciutats; identificar, rastrejar i desplegar solucions innovadores de mobilitat urbana; i disseminar els resultats dels pilots a nivell local, regional, nacional i de la Unió Europea.

Una de les actuacions d’FGV és llançar una enquesta en Metrovalencia en twitter (twitter.com/metrovalencia), Facebook (www.facebook.com/metrovalencia.fgv), web (consultar ací) i App , així com en TRAM d´Alacant en twitter (twitter.com/tramdealicante), web (TRAM) i App (play.google.com/store/apps/details?id=com.fgv.tram i apps.apple.com/es/app/tram-dalacant/id1323984276?l=es&ls=1) en la qual, amb una quinzena de senzilles preguntes, es pretén aportar dades sobre les necessitats i comportaments de mobilitat dels seus usuaris.

En l’enllaç (forms.gle/SL7sm6E5Ax8tmGJP6),després de les clàssiques preguntes d’identificació sobre sexe, edat, ocupació, residència i lloc de treball o estudis, es demanda informació sobre si s’és usuari o usuària de Metrovalencia o TRAM d’Alacant i, en cas afirmatiu, quin sol ser el seu motiu per a viatjar i com es desplaça fins al metre o tramvia.

L’enquesta també fa referència a la intermodalitat, quant a la conveniència que existisquen aparcabicis assegurances en les estacions, i les necessitats dels usuaris, com rebre paquets de compres en línia en taquilles instal·lades en el metre o tramvia.

Totes aquelles persones que realitzen l’enquesta i comuniquen el seu correu electrònic participaran en un sorteig de bons de deu viatges.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia