La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica fomenta la transparència i l’accés a la informació pública a través d’una nova convocatòria. La convocatòria realitzada destinarà 400.000 euros en ajudes a entitats locals de la Comunitat Valenciana (ajuntaments, mancomunitats i altres fórmules associatives) que realitzen actuacions d’impuls de la transparència i el bon govern.

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha remarcat que aquesta convocatòria, “reforça una vegada més el nostre compromís amb la transparència i el bon govern i amb el seu foment entre totes les administracions públiques. Es tracta d’eines ja imprescindibles per a la gestió, a més d’un antídot necessari contra l’opacitat”.

Les sol·licituds es presentaran en un termini de 20 dies hàbils, període que començarà aquest dimarts i finalitzarà el pròxim 30 de juny. El tràmit es realitzarà exclusivament de manera telemàtica en la seu electrònica de la Generalitat, accedint al cercador de tràmits i serveis (consultar ací o en la pàgina web de la Conselleria).

Se subvencionaran actuacions que fomenten el coneixement per la ciutadania dels principis del govern obert i la transparència; facen transparent la gestió pública mitjançant la difusió de la informació; afavorisquen la rendició de comptes als ciutadans i ciutadanes; garantisquen que l’exercici del govern es realitze amb subjecció a principis ètics i en garantia del servei públic, entre altres.

En aquest sentit, es podran subvencionar activitats com ara el desenvolupament d’eines per a la transparència i l’accés a la informació, iniciatives d’obertura i reutilització de dades, activitats de foment de la cultura de la transparència o iniciatives d’integritat pública i bon govern.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia