El grup d’investigació GemEduco de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació de la Universitat de València, amb la col·laboració de CCOO PV, ha elaborat un estudi per a determinar en quina mesura i de quina manera l’educació a distància pel confinament impacta en l’experiència de l’aprenentatge i com influeix en la bretxa social.

L’estudi servirà per a proposar estratègies pedagògiques a favor de l’escola inclusiva i la cohesió social, segons ha informat la Federació d’Ensenyament de CCOO PV en un comunicat.

L’enfocament de “L’Escola a casa“, que engloba l’educació Infantil, Primària i Secundària, permetrà conéixer les situacions i necessitats que s’han trobat les famílies i els docents en l’educació “online”.

Les anàlisis econòmiques i sociològiques mostren que les manques viscudes durant la infància es converteixen en desigualtat d’oportunitats en la vida adulta, i els menors que creixen en famílies pobres tenen més probabilitats de tindre una posició social de desavantatge tant en l’àmbit de l’educació com en la qualitat del treball, el nivell de salut o la situació social en general.

“La cobertura adequada de les necessitats socials dels menors d’edat és clau per al desenvolupament social d’un país, per això ens interessa la vinculació entre l’educació en situacions de crisis i limitacions i la bretxa social que ja existia,  i que pot engrandir-se”, han indicat.

A més de l’enquesta per a elaborar un diagnòstic més ampli, GemEduco i CCOO col·laboren en una sèrie de propostes educatives per al final d’aquest curs i l’inici del pròxim, destinades a millorar l’atenció educativa a tot l’alumnat valencià.

Aquestes propostes són avaluar les dificultats d’atenció educativa de cada persona i família, un pla específic de reincorporació al curs centrat en les necessitats de millorar competències en l’autogestió de l’aprenentatge i un pla de continguts educatius per als mitjans de comunicació públics.

També recullen com a idea un programa d’activitats educatives per a aquest estiu coordinat entre diverses Conselleries i amb les organitzacions socials de l’àmbit educatiu i el disseny de l’atenció educativa i la presència en els centres escolars per a setembre.

Tant l’enquesta com les propostes seran tractades amb altres territoris i federacions d’educació de CCOO per a plantejar diagnòstics i solucions similars en favor de l’educació com a motor de cohesió social.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia