Les comunitats autònomes continuaran avançant en les seues fases de la desescalada en el camí cap a la nova normalitat aquest próxim dilluns, 8 de juny. La Comunitat Valenciana es mantindrà aquesta setmana en fase 2. Per això, repassem tot el que es pot fer i què no, en la fase 2  i el que es podrà fer quan arribem a fase 3.

EL QUE ES POT FER EN LA FASE 2

-Les reunions poden ser de fins a 15 persones. S’eliminen les franges horàries per a passejar o fer esport, això sí, es mantenen per a persones vulnerables les de 10 a 12 i de 19 a 20 hores.

-Es pot anar a la platja.

-Obrin les piscines i els gimnasos amb un límit d’un terç de l’aforament.

-Es reprenen les visites a centres de discapacitats, habitatges tutelats i residències de majors, si bé les autonomies establiran les condicions d’aquestes visites.

-Les comunitats autònomes poden determinar la volta a les classes per a l’educació no universitària. També obrin autoescoles i acadèmies.

-Tornen a celebrar-se noces, amb un límit de 50 convidats en recintes tancats i de 100 en oberts.

-Obrin els centres comercials, amb límit d’afluència. Es pot anar a bars i restaurants, amb un límit d’aforament del 40%.

-Els centres de culte amplien l’aforament al 50%.

-Obrin cinemes, teatres i sales de concerts amb limitacions de públic.

-S’amplien a 20 persones els grups de turisme actiu i de naturalesa.

-Es permet la represa de la competició de les lligues professionals, però sense públic.

-Els hotels reobrin les zones comunes.

QUÈ ES PODRÀ FER EN LA FASE 3 QUAN PASSEM A ELLA?

– S’eliminen les franges horàries i es permeten grups de fins a 20 persones.

– Les vetles podran realitzar-se amb un límit màxim de 50 persones en espais a l’aire lliure o 25 persones en espais tancats.

– Es permeten les noces i l’assistència a llocs de culte sempre que no se supere el 75% de l’aforament fins a un màxim de 150 persones en espais a l’aire lliure o de 75 persones en espais tancats.

– Els comerços poden obrir amb un 50% de l’aforament.

– Podran reobrir els establiments d’hostaleria i restauració per a consum en el local, excepte discoteques i bars d’oci nocturn, sempre que no se supere el 50% del seu aforament i es permet consumir en la barra sempre que es garantisca una separació mínima de 2 metres.

– A les terrasses a l’aire lliure es limitarà l’aforament al 75% de les taules, amb una ocupació màxima de 20 persones.

– Als hotels es poden reobrir les zones comunes sempre que no se supere el 50% de l’aforament i les activitats d’animació o classes hauran de dissenyar-se amb un aforament màxim de 20 persones i preferentment a l’aire lliure.

– A les biblioteques podran realitzar-se activitats culturals i d’estudi, sempre que no se supere el 50% de l’aforament.

– En els museus i sales d’exposicions l’aforament serà del 50% i les visites podran ser de grups de fins a 20 persones.

– Els cinemes, teatres, auditoris, circs de carpa i espais similars d’espectacles podran desenvolupar la seua activitat, sempre que compten amb butaques preasignades i no superen la meitat de l’aforament autoritzat.

– En les activitats a l’aire lliure, el públic haurà de romandre assegut, guardant la distància necessària i no podrà superar-se el 50% de l’aforament, ni superar les 80 persones.

– Els esportistes de lligues no professionals federades podran realitzar entrenaments en grups de fins a 20 persones.

– Es podran realitzar activitats de turisme actiu i de naturalesa per a grups de fins a un màxim de 30 persones i es permet la realització de l’activitat de guia turístic, mitjançant cita prèvia i amb grups de no més de 20 persones.

– Centres recreatius turístics, zoològics i aquaris obrin amb un aforament del 50% i d’un terç en les atraccions i llocs tancats.

– Els congressos, trobades, reunions de negoci, conferències i esdeveniments no podran superar els 80 assistents.

– Els establiments i locals de jocs i apostes no podran superar el 50% de l’aforament ni superar les 50 persones en total.

– Quant a les activitats de temps lliure per a la població infantil i juvenil no superaran els 200 participants a l’aire lliure i 80 en espais tancats.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia