La sisena i última pròrroga de l’estat d’alarma a Espanya ha entrat en vigor a les 00.00 hores d’aquest diumenge. Aquesta s’estendrà fins a les 00.00 hores del 21 de juny de 2020.

Cal recordar que, el Boletín Oficial del Estado (BOE) va publicar aquest dissabte la mesura que preveu una major participació de la comunitats autònomes, els presidents de les quals seran, segons el reial decret que la regula, “l’autoritat competent delegada” en els territoris que es troben en la fase 3 de la desescalada. Recordem, al seu torn, que la Comunitat Valenciana es manté encara en fase 2.

Qui ostente la Presidència de la comunitat autònoma, segons el text “serà l’autoritat competent delegada” per a “l’adopció, supressió, modulació i execució de les mesures corresponents a la fase 3 del Pla de desescalada” excepte en el que es referisca a “les mesures vinculades a la llibertat de circulació que excedisquen l’àmbit de la unitat territorial determinada per a cada comunitat autònoma a l’efecte del procés de desescalada”.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va assenyalar el divendres que entre les facultats dels presidents autonòmics “està la de decidir quan acaba l’estat d’alarma en la seua comunitat i comença la nova normalitat”, i va ressaltar que aquesta decisió hauria de prendre’s sempre que l’aconsellen les dades epidemiològiques.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia