L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha alertat que “l’aparell de ‘pipa d’aigua‘ (cachimba), incloses la mànega i la cambra, en si mateix pot proporcionar un entorn que promoga la supervivència dels microorganismes i està associat amb un major risc de transmissió d’agents infecciosos”.

L’OMS posa en relleu també que la majoria de les cafeteries tenen dificultats per a netejar les peces de la canonada d’aigua després del seu ús.

A més a més, cal recordar les mesures aprovades pel Govern d’higiene i prevenció en la prestació del servei en els locals d’hostaleria i restauració, que estableixen que s’han d’eliminar els productes d’autoservei, com a tovalloneres, porta furgadents, vinagreres, setrills i altres utensilis similars. Així, s’ha de donar prioritat a monodosis d’un sol ús o el seu servei en altres formats sota petició del client.

En aquest sentit, en algunes regions ja han anunciat que denunciaran amb l’ús de les citades ‘pipes d’aigua’ o ‘pipes’ en establiments d’hostaleria, davant “l’augment del risc de transmissió” de la covid-19 i agents infecciosos per compartir un sol filtre i mànega per a fumar. Aquest és el cas d’Alacant, on actuarà la Policia Local si no es compleix amb la mesura.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia