La Comunitat Valenciana comptarà amb dos nous jutjats per a atendre assumptes relacionades amb la crisi de la COVID-19.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo va fer aquest anunci després de participar en la reunió, per videoconferència, de la Comissió de Coordinació de l’Administració de Justícia per a la lluita contra la COVID-19, presidida pel ministre de Justícia, Juan Carlos Campo.

Des del Ministeri, es va fer arribar a les autonomies amb competències en matèria de Justícia la distribució de 15 noves unitats judicials. Així, està previst, a partir del pròxim mes de setembre, la creació d’unitats judicials que atenguen temporalment els assumptes derivats de la crisi de la COVID-19.

D’aquesta manera, es pretén agilitar l’activitat judicial en els ordres socials i Contenciós-administratiu, així com en l’àmbit dels jutjats del Mercantil, per a contribuir a una ràpida recuperació econòmica després de la superació de la crisi sanitària. El criteri de distribució s’ha realitzat tenint en compte els paràmetres de la població de dret i la litigiositat.

En la Comunitat Valenciana es procedirà a la creació de dues noves unitats judicials. Aquests nous òrgans es constituiran en les jurisdiccions més afectades per la crisi sanitària (la del Contenciós-administratiu, Social i els jutjats del Mercantil) donada la previsió de l’increment de reclamacions patrimonials, acomiadaments i concursos previstes.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia