El dilluns de la setmana passada, la portaveu de Compromís, Cristina Alemany, va preguntar-li a l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, per l’apertura de la piscina del poliesportiu de la localitat i les mesures de seguretat que s’aplicaran. Aquestes preguntes es van realitzar en el torn de precs i preguntes del ple ordinari de juny.

Verdevío va indicar que està previst que les instal·lacions òbriguen a finals d’aquest mes de juny, complint amb tot allò que està plasmat en l’ordre 414 i seguint totes les mesures d’higiene i prevenció aplicades tant a les piscines recreatives com esportives.

Un dels motius del retard de l’obertura és poder establir amb seguretat totes les mesures de prevenció i higiene per a totes les usuàries i usuaris de les instal·lacions, enfront de la situació que estem vivint per la Covid-19. A més, segons va explicar la primera edil del municipi, un altre dels motius d’aquest retard és també unes obres que s’estan realitzant en aquest espai per a pal·liar una despesa d’aigua que hi havia cada any i la qual complica el compliment de les citades mesures higièniques quant a la cloració.

En aquest sentit, la regidora municipal de Manteniment d’Edificis Públics, Eva Martínez, va explicar que “la piscina descoberta tenia una fuga a través de la qual s’estaven perdent entre 250.000 i 280.000 litres diaris d’aigua des de fa anys i era moment de donar-li solució a aquest greu problema, d’una banda ecològic i d’altra sanitari. Doncs, amb aquesta fuga tan gran era impossible garantir les mesures sanitàries de cloració, ja que quan s’abocava el clor a la piscina aquest eixia per la fuga i no es podia mantindre el nivell òptim que Sanitat requereix”. “Ara estem treballant de manera accelerada per poder tindre una piscina segura per als ciutadans i ciutadanes”, va afegir la regidora.

A continuació, escoltem les intervencions:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia