El tema dels residus i la recollida selectiva va ser un dels temes més parlats durant el torn de precs i preguntes del ple ordinari de juny, com ja ve sent habitual. Així, en primer lloc, el regidor de Compromís, Joano Baudés va indicar que des d’octubre ve reclamant el Pla de Residus Local. “Europa ens obliga a fer un Pla de Residus Local i la Generalitat es va fer ressò d’aquest en un decret en maig de l’any passat i el que demana és una selecció de residus ja en origen de cara al ciutadà”, va indicar Baudés.

“És obligatori realitzar aquest pla, el qual ja s’està duent a terme a altres municipis des de fa temps i si enguany no s’ha realitzat, l’any que ve podrien començar a denunciar-nos per part de conselleria”, va prosseguir el regidor, qui en aquest sentit va preguntar si ja s’estava fent alguna cosa al respecte.

Per la seua banda, la regidora de Recollida i tractament de residus, Gloria Campomanes, va explicar que ja s’ha contractat la gestió d’aquest Pla de Residus Local i que “molt prompte començarà a treballar-se en ell”.

Posteriorment, el regidor de Compromís, també va parlar de la recollida selectiva. Així, va manifestar que la recollida hi havia empijorat en les últimes setmanes. “Durant més d’un mes la recollida va estar bé però ara tornem a tindre molts problemes en la recollida del selectiu en el poble. Tornen a amuntonar-se el plàstic i el cartó als contenidors i, en plena pandèmia, jo crec que no és bona aquesta situació. M’agradaria saber si tenen previst fer alguna cosa”, va declarar.

La regidora de Recollida i tractament de residus va comentar que no estava d’acord amb les paraules de Baudés, ja que no creu que estem pitjor que mai perquè des del departament “s’està fent un esforç increïble, recollint des d’Obres dos dies a la setmana tots els desbordaments”. “No puc dir que no hi ha desbordaments, però li puc dir que hem aconseguit 14 contenidors nous que, de moment, imagine que ajudaran a fer que tinguem menys desbordaments dels que tenim i ens han promés que els tindrem a finals de juny”, va afegir.

“A veure, jo no sé quants contenidors aconseguirem en la passada legislatura, molt pocs. La legislatura anterior va ser un desastre i la presidència del Consorci València interior també va ser un desastre, des del meu punt de vista”, va reconéixer Joano Baudés. No obstant, va matissar que “ha canviat el president del consorci i s’estem menejant tots els grups polítics perquè crec que tots tenim moltes queixes en aquest sentit i pense que la nova executiva del citat consorci té moltes ganes de treballar. M’alegre molt que haja aconseguit més contenidors perquè era el que tocava, però els desbordaments en les últimes setmanes han estat a tope“.

Després, en el torn de precs i preguntes de les veïnes i veïns, també van formular-se diverses qüestions referides als contenidors de reciclatge, a la recollida d’estris i a la de poda.

En aquest sentit, alguns ciutadans van preguntar si es té previst posar en marxa algun pla de xoc a fi d’aconseguir acabar o en el seu cas, reduir l’estat de brutícia i abandó en el qual es troben bastants zones del nostre municipi, així com si s’ha pensat o es té previst realitzar alguna campanya per a aconseguir conscienciar a la ciutadania de la nostra localitat, de l’obligació d’utilitzar els serveis municipals (ecoparc, etc.), per a portar allí els mobles vells, andròmines i altres estris que ja no utilitzen, així, com fer l’ús correcte en la utilització dels diferents contenidors instal·lats en la nostra localitat. A continuació, adjuntem fotos d’algunes zones de la localitat, realitzades el 30 de maig per alguns veïns, les quals també ens han arribat a redacció.

Així mateix, adjuntem el vídeo amb les preguntes realitzades pels regidors i els veïns respecte a aquest assumpte i la resposta pertinent:

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia