Tant els aparells de via com els passos a nivell són els punts de la xarxa que majors problemes generen al servei de manteniment. Per això, requereixen ser reemplaçats a curt o mitjà termini. Una vegada finalitzats aquests treballs, s’obtindrà una millora substancial del servei ferroviari quant a seguretat, comoditat i puntualitat.

Així doncs i, amb la finalitat de fer front a la deterioració que pateixen aquests elements, provocat pel pas del temps i les condicions climatològiques, el Consell ha autoritzat a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a iniciar el procés de licitació de les obres de renovació de desviaments, passos a nivell i diversos elements en els trams de superfície de la Línia 3 (Aeroport-Rafelbunyol), Línia 1 (Bétera-Villanueva de Castellón) i Línia 2 (Llíria-Torrent Avinguda) de Metrovalencia.

El pressupost de licitació d’aquesta actuació, dividida en tres lots, ascendeix a 40.303.862,39 euros, IVA inclòs.

El lot 1 correspon a la Línia 3 i compta amb un pressupost de 8.354.071,81 euros, IVA inclòs, i un termini d’execució de 10 mesos.

El segon dels lots inclou els trams Empalme-Llíria de la Línia 2 i Empalme-Bétera de la Línia 1. El pressupost és de 9.245.008,40 euros, IVA inclòs, amb un termini d’execució de 12 mesos.

El tercer lot afecta al tram València Sud – Villanueva de Castellón de la Línia 1. La dotació econòmica és de 22.704.782,18 euros, IVA inclòs, i un període previst d’actuació de 30 mesos.

Amb aquesta intervenció s’actuarà sobre aparells de via (desviaments, fuites, travessies, aparells de dilatació, etc.) i passos a nivell, amb trànsit de vehicles, encara que també per als vianants i entre andanes.

Aquestes actuacions s’han previst amb la finalitat de fer front a la deterioració que pateixen aquests elements, provocat pel pas del temps i les condicions climatològiques.

Adquisició de peces per al manteniment dels bogies de les unitats de les Línia 1 i 2 de Metrovalencia

D’altra banda, el Consell també ha autoritzat a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a licitar l’adquisició de les peces necessàries i els kits de recanvis per al manteniment dels bogies de les primeres 30 unitats de la sèrie 4.300, les corresponents a les Línies 1 i 2 de *Metrovalencia, per valor de 12.834.111 euros, IVA inclòs. El contracte tindrà una vigència de quatre anys.

La intervenció de manteniment de vida mitjana en els bogies motors i remolcs de les unitats, que van començar a arribar als tallers de Metrovalencia a la fi de 2006, és fonamental per a l’òptima circulació dels trens i perquè aquests aconseguisquen els 30 anys i els tres milions de quilòmetres de mitjana per als quals han sigut dissenyats.

Els bogies són el conjunt de rodes, eixos i elements de suspensió i guiat que es munten davall de les caixes dels cotxes per a permetre la seua circulació per la via. Cada cotxe té instal·lats dos bogies, per la qual cosa les unitats de quatre cotxes porten 8 bogies i les de cinc cotxes porten deu. En el cas dels metres de les Línies 1 i 2, tots els combois són de quatre cotxes.

Per al manteniment dels bogies cal desmuntar-los completament, per a revisar detalladament cadascun dels elements que els componen (rodaments, suspensions…) i reemplaçar tots els components que ho requerisquen segons pla de manteniment establit.

Metrovalencia disposa en l’actualitat de 62 unitats de metre, de les quals 42 són de quatre cotxes i 20 són de cinc cotxes. Les Línies 1 i 2 compten amb 30 unitats de quatre cotxes en els tallers de València *Sud, mentre que les Línies 3, 5, 7 i 9 posseeixen 32 unitats, 12 de quatre cotxes i 20 de cinc cotxes, en els tallers Machado.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia