L’Ajuntament de Benaguasil ha comunicat al Consorci València Interior, a la Generalitat Valenciana, i a Ecoembes l’adaptació del servei de recollida selectiva de residus d’envasos lleugers i de cartó i paper, a la necessitat actual que té el municipi com a conseqüència de l’increment del depòsit d’aquests residus en els contenidors.

Les reivindicacions de l’Ajuntament van més enllà. Doncs, a més de sol·licitar ampliar la freqüència de retirada del servei de recollida també ha requerit un augment del nombre de contenidors de reciclatge als carrers de Benaguasil perquè els veïns, als quals s’intenta conscienciar contínuament amb la necessitat de reciclar, no es troben davant l’impediment de poder depositar els residus en els contenidors corresponents per estar, en la majoria d’ocasions, plens. Actualment, el municipi disposa de 110 contenidors d’envasos, 52 per a envasos lleugers i 58 per a paper i cartó i, l’organisme supramunicipal retira aquests residus 1 dia a la setmana.

I és que la gestió del servei actual de recollida d’aquests residus, la competència dels quals està delegada en el Consorci València Interior, ha generat i està generant malestar entre la ciutadania de Benaguasil que fa un gran esforç per separar en origen els residus d’envasos (lleugers i de cartó i paper), segons fonts municipals. Prova d’això és la gran quantitat de queixes que s’han rebut a l’Ajuntament perquè l’organització encarregada de recollir-los no està actuant correctament.

Des de l’Ajuntament de Benaguasil manifesten que, “la normativa de gestió de residus és cada vegada més exigent però mai es podrà arribar a complir amb els objectius establits si les eines que es posen a la disposició de les entitats locals i ciutadania no són les adequades”. “Això ens ha portat a sol·licitar de nou al Consorci i a la Conselleria que es prenguen les mesures corresponents, ja que les repercussions d’aquest escenari poden ser irreversibles si continuen sense recollir-se els contenidors amb la freqüència necessària i, els residus es continuen apilant en les voreres perquè els ciutadans sí que separen i depositen en els contenidors adequats els residus”, prossegueixen.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia