El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha subratllat aquesta setmana que la Comunitat Valenciana està preparada per a afrontar la temporada turística i l’arribada de visitants internacionals a partir de l’1 de juliol amb totes les garanties d’una destinació segura i capaç de competir.

Puig ha destacat que la “prudència” amb la qual ha actuat la Comunitat Valenciana, que ha demanat la seua passe a la fase 3 a partir del 15 de juny, li ha permés comptar amb un “alt nivell” de control de la pandèmia i estar en condicions d’oferir les “vacances segures i dignes” que es mereixen els ciutadans i ciutadanes. Al seu torn, la directora general d’Anàlisi i Polítiques Públiques, Ana Berenguer, ha destacat que l’informe de l’Imperial *College de Londres sobre les defuncions evitades a Espanya gràcies a la restricció de la mobilitat confirma els resultats avançats fa dos mesos i actualitzats fa tres setmanes pel grup d’anàlisi de dades i Intel·ligència Artificial de la Generalitat, que estima en 42.000 les vides que s’han salvat en la Comunitat Valenciana per l’aplicació de les mesures de confinament.

El *president ha subratllat que, a partir del mateix dilluns, 15 de juny, quan previsiblement la Comunitat Valenciana entre en la fase 3, es permetrà la mobilitat entre les províncies, i ha agregat que el pas següent, per al qual no s’ha fixat encara una data, serà plantejar la mobilitat amb comunitats limítrofes que estiguen també en la fase 3, sempre d’acord amb elles. Aquest segon pas es proposarà “com més de pressa millor” i “d’acord amb els indicadors” de caràcter sanitari, ha subratllat Puig.

El cap del Consell ha insistit, d’altra banda, en la necessitat de comptar amb un espai Schengen sanitari europeu que facilite un protocol comú respecte als desplaçaments a la Unió Europea.

D’altra banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat que Labora publica aquest dimecres la convocatòria de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències per a la contractació com a auxiliars de platja de 1.000 joves d’entre 18 i 30 anys que s’encarregaran d’oferir informació sobre normes de protecció per a garantir l’accés al litoral de la Comunitat Valenciana amb total seguretat. Les sol·licituds hauran de presentar-se a través de la web de Labora, GVAJobs, i haurà de termini per a això fins divendres que ve, 12 de juny, a les 14.00 hores.

Els joves i les joves que ja estiguen en Labora com a demandants d’ocupació simplement hauran d’inscriure’s en aquesta oferta a través de la web GVAJobs. Aquelles persones que no estiguen apuntades en Labora han de registrar-se primer com a demandants d’ocupació a través de la pàgina web i després, apuntar-se a aquesta oferta.

Els i les 1.000 auxiliars es distribuiran per les platges dels municipis de les tres províncies, de manera que Alacant comptarà amb 418, Castelló tindrà 234 i València disposarà de 348.

Labora realitzarà una preselecció de 1.250 joves. Se seleccionarà a les 1.000 persones sol·licitants que porten més temps desocupats i, en cas d’empat, a les de major edat. La resta quedarà com a reserva per a possibles baixes o renúncies.

Els requisits que han de complir els interessats són els següents: ser menor de 30 anys, posseir el títol d’Educació Secundària Obligatòria i el permís de conduir tipus B i tindre la nacionalitat espanyola o alguna altra que, conforme al que es disposa en l’article 54 de la Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d’Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana, permeta l’accés a l’ocupació pública.

La duració del contracte serà del 24 juny al 7 de setembre. El nivell i el salari serà el propi del funcionariat interí de Grup C2 i classificació 12 E015.

Amb mobilitat dins de l’àmbit geogràfic provincial, aquests i aquestes joves s’encarregaran de vetlar pel compliment de les mesures de distanciament social tant en la zona seca com en els accessos, fer tasques de comunicació i informació relacionades amb la Guia de Platges Segures i col·laborar en el control de l’accés aforament de platges.

Unes altres de les funcions que els seran encomanades seran les d’assegurar el correcte ús dels itineraris marcats per a l’entrada i eixida de la zona seca, col·laborar amb els ens gestors a ordenar i planificar un adequat gaudi del bany o notificar les incidències a la Policia Local a través de les comunicacions que els seran entregades.

En cas de produir-se una Emergència contactaran amb el 112 i informaran diàriament, i també quan així se’ls requerisca, sobre grau d’ocupació i incidències a la platja que els siga assignada.

Més material sanitari

D’altra banda, el centre logístic de Fira València ha rebut dos nous carregaments de material sanitari encarregats per la Generalitat per a proveir a la Comunitat Valenciana en la lluita contra la pandèmia de COVID-19 i que procedeixen d’un vol que va aterrar el dissabte a Madrid i d’un vaixell que va atracar aquest dilluns en el port de València.

La càrrega del vaixell, el segon que arriba amb material procedent de la Xina, és de 856.800 màscares, 178.000 d’elles infantils. L’avió transportava 54.240 micos de protecció i és el vint-i-sisé vol amb productes procedents de la Xina noliejat en el marc de l’Operació Ruta de la Seda.

En total, per via aèria i marítima, ja s’han adquirit 711,5 tones dels següents productes: 21,5 milions de màscares, 15,16 milions de guants, 1,4 milions d’equips EPI de protecció, 700.000 ulleres de protecció, 20.000 termòmetres, 319.800 bates, 100.000 test ràpids, 336.000 capells quirúrgics, 200.000 calces i 100 llits sanitaris.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia