La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha publicat en el ‘Diari Oficial de la Generalitat Valenciana‘ (DOGV) el calendari i el procés d’admissió i de matriculació per al curs 2020-2021 dels diferents ensenyaments d’idiomes que s’imparteixen a les escoles oficials d’idiomes (EOI) valencianes. El següent enllaç conté tota la informació detallada sobre el procediment: consultar ací.

Per a l’alumnat matriculat en les EOI durant el curs 2019-2020, i l’alumnat que ha superat una prova de certificació o prova homologada, el termini de sol·licitud d’admissió estarà obert del 3 al 14 de juliol. Aquesta s’ha de fer telemàticament en la web ‘telematricula.es‘. El sol·licitant pot triar un màxim de tres idiomes i fins a 50 combinacions horàries amb la possibilitat de seleccionar diverses escoles.

El procediment és ràpid i àgil. A partir del 3 de juliol les persones que vulguen sol·licitar l’admissió han de generar-se la clau per a realitzar la tramitació telemàtica en la finestra ‘clau admissió’ de ‘telematricula.es‘.

Es demanarà el número de DNI de la persona sol·licitant, el número de suport IDESP (codi de 9 lletres i números que hi ha en el DNI), la data de naixement de la persona sol·licitant, l’acceptació de comprovació del Ministeri de l’Interior i una adreça de correu electrònic.

La ciutadania estrangera, que no té DNI, ha d’omplir les mateixes dades però amb la seua NIE. A més de posar el NIE, és necessari emplenar una casella amb el número de suport IXESP (codi inclòs en les targetes d’estrangers i permisos de residència), així com la data de naixement de la persona sol·licitant i l’acceptació de comprovació del Ministeri de l’Interior i una adreça de correu electrònic.

A partir d’ací es pot realitzar tota la tramitació telemàtica des de casa en la finestra ‘processe d’admissió’ del web ‘telematricula.es’ en l’apartat dedicat a EOI, i els sol·licitants poden també descarregar-se un manual d’instruccions per a realitzar cada pas.

El mateix 3 de juliol es publicaran les vacants provisionals, i el 17 de juliol es podran consultar telemàticament els resultats de l’adjudicació de vacants per a l’alumnat.

Una vegada establit l’ordre, els candidats o candidates que hagen obtingut plaça han de formalitzar la matrícula durant el període del 20 de juliol al 9 de setembre. Dins d’aquest període, cada EOI establirà, i publicarà en el seu web, el calendari concret de formalització i lliurament de la documentació requerida per a completar la matrícula.

A més, els dies 10 i 11 de setembre les EOI matricularan físicament amb cita prèvia a l’alumnat que haja quedat en llista d’espera en l’adjudicació del 17 de juliol, segons l’ordre assignat per l’assistent telemàtic. Del 15 al 17 de setembre s’obrirà el segon període d’admissió i matriculació corresponent a la convocatòria extraordinària de les vacants d’idiomes i cursos disponibles.

Cursos de llengües per a professorat gratuïts

El període de sol·licitud d’admissió per al professorat PIALP de nou ingrés estarà obert des de l’11 fins al 22 de juny a través de l’enllaç: consultar ací.

L’alumnat dels cursos presencials durant el curs acadèmic 2019-2020 han de realitzar la sol·licitud d’admissió a través de l’assistent telemàtic sense fer la sol·licitud prèvia en la plataforma OVIDOC.

La matrícula per a cursos en línia, tant per a professorat de nou ingrés com per a l’alumnat que haja superat el curs anterior, ha de formalitzar-se abans del 8 de juliol.

Per quart any consecutiu, les EOI acullen una part del Pla integral d’aprenentatge de llengües per al professorat per a millorar el seu nivell d’anglés i valencià, amb l’objectiu de garantir progressivament la formació en llengües del professorat. Així, podran rebre formació en idiomes de manera gratuïta en anglés i en valencià, fins al nivell C1. El professorat també podrà optar a cursos en línia del B2 i C1 d’anglés i C1 de valencià.

Podrà optar en aquests cursos tot el professorat en actiu, tant funcionaris de carrera com interins, de centres públics, i també personal docent de centres concertats.

Proves de nivell

D’altra banda, l’alumnat que acredite un domini suficient de les competències d’un idioma es pot incorporar a qualsevol curs o nivell si supera una prova de nivell. La inscripció a aquesta prova es podrà efectuar de l’11 de juny al 16 de juny per a la convocatòria ordinària, i de l’1 al 6 de setembre per a la convocatòria extraordinària. Cada escola ha de publicar el calendari per a realitzar-la, però, en qualsevol cas, els resultats s’han de fer públics abans de les 22 hores del dia 10 de juliol en convocatòria ordinària, i del dia 16 de setembre en convocatòria extraordinària per a poder inscriure’s en el període d’admissió corresponent.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia