Cada 12 de juny, se celebra el Dia Mundial Contra el Treball Infantil. La celebració de 2020 se centra en l’impacte de la crisi actual en el treball infantil. La pandèmia de salut de Covid-19 i el consegüent impacte econòmic i de mercat laboral estan tenint un gran impacte en la vida i els mitjans de vida de les persones.

En aquest sentit, la crisi pot espentar a milions de xiquets vulnerables al treball infantil. S’estima que ja hi ha 152 milions de xiquets en situació de treball infantil, dels quals 72 milions fan treballs perillosos. Aquests xiquets ara tenen un risc encara major d’enfrontar circumstàncies encara més difícils i de treballar més hores al dia.

Enguany, la campanya del Dia mundial és virtual i s’organitza conjuntament amb la Marxa mundial contra el treball infantil  i l’Aliança internacional de cooperació sobre el treball infantil i l’ agricultura (IPCCLA) .

Un document conjunt de l’OIT i UNICEF sobre l’impacte del Covid-19 en el treball infantil, publicat aquest divendres, examinarà alguns dels principals canals a través dels quals és probable que la pandèmia afecte el progrés cap a l’eliminació del treball infantil.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia