La Diputació de València ha anunciat la tercera edició de la convocatòria de subvencions de Ciutats Intel·ligents, Smart Cities.

L’objectiu d’aquestes ajudes és “continuar apostant per a augmentar i millorar l’estratègia smart city i aconseguir un territori intel·ligent”, ha destacat la diputada de Modernització, Mentxu Balaguer, qui ha afegit que el propòsit és “millorar la qualitat de vida de la ciutadania i l’estalvi econòmic i energètic que ens pot aportar la tecnologia en serveis que tots els municipis, independentment de la seua grandària, han d’oferir als seus ciutadans”.

Esta tercera edició compta amb un pressupost d’1.000.000 euros per a enguany, amb un màxim de 20.000 euros per iniciativa i un percentatge mínim d’aportació del 80% per part de Diputació. Estos imports estaran destinats a la compra, instal·lació, configuració i integració de dispositius intel·ligents que envien les seues dades a la plataforma de la Diputació.

Mitjançant esta convocatòria de subvencions la Diputació de Valéncia pretén assistir als ajuntaments, mancomunitats de municipis i entitats locals menors perquè puguen dotar-se de la tecnologia adequada per a optimitzar els serveis que ofereix la plataforma Smart posada en marxa per la Diputació, i convertir-los així en serveis Smart.

Enguany s’ha introduït una novetat en la modalitat de sol·licitud de subvenció, i és que esta sol·licitud no implicarà cap compromís d’acceptació de la subvenció. Serà en el moment de la publicació dels beneficiaris, quan les entitats decidiran si accepten o no, sense cap mena de penalització perquè l’import concedit a esta entitat passarà al següent de la llista.

El termini de presentació de projectes estarà obert fins al 9 de juliol i es podran presentar projectes Smart de qualsevol tipologia, amb l’únic requisit que s’envien les dades a la plataforma de la Diputació i que el manteniment dels dispositius siga assumit per l’entitat local durant un termini mínim de 5 anys.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia