El Ministeri de Sanitat ha confirmat que les tres províncies que conformen la Comunitat Valenciana -Alacant, Castelló i València- passaran a la fase 3 del procés de desescalada aquest pròxim dilluns, 15 de juny.

Així, la major part del territori espanyol estarà des d’aquest dilluns en la fase 3 del pla de desescalada amb el progrés a aquesta fase de la Comunitat Valenciana, les àrees de Girona i Catalunya Central; Ceuta; Albacete, Toledo i Ciudad Real (Castella-la Manxa); Lleó, Zamora, Burgos, Palència i Valladolid (Castella i Lleó).

El Ministeri de Sanitat ha acceptat les propostes de totes les comunitats que havien demanat avançar a la fase 3 i, des del 15 de juny, les úniques zones que es mantindran en la 2 seran la comunitat de Madrid, les àrees de Barcelona i Lleida i les províncies de Sòria, Àvila, Salamanca i Segòvia.

Una de les principals novetats que aportarà la fase 3 és la mobilitat, que estarà permesa a partir del dilluns entre les tres províncies, alguna cosa que “permetrà retrobaments amb amics i familiars que tanta falta fa a tots els ciutadans”, segons la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló. La consellera ha volgut insistir en un missatge de “prudència” i, sobretot, de “responsabilitat” perquè “puguem continuar avançant tots junts i amb la major seguretat”.

Repassem el que, de moment, està establit que es podrà fer en la Fase 3. Els canvis que es puguen publicar en el BOE, els anirem també actualitzant en el nostre periòdic.

En Fase 3:

– S’eliminen les franges horàries i es permeten grups de fins a 20 persones.

– Les vetles podran realitzar-se amb un límit màxim de 50 persones en espais a l’aire lliure o 25 persones en espais tancats.

– Es permeten les noces i l’assistència a llocs de culte sempre que no se supere el 75% de l’aforament fins a un màxim de 150 persones en espais a l’aire lliure o de 75 persones en espais tancats.

– Els comerços poden obrir amb un 50% de l’aforament.

– Podran reobrir els establiments d’hostaleria i restauració per a consum en el local, excepte discoteques i bars d’oci nocturn, sempre que no se supere el 50% del seu aforament i es permet consumir en la barra sempre que es garantisca una separació mínima de 2 metres.

– A les terrasses a l’aire lliure es limitarà l’aforament al 75% de les taules, amb una ocupació màxima de 20 persones.

– Als hotels es poden reobrir les zones comunes sempre que no se supere el 50% de l’aforament i les activitats d’animació o classes hauran de dissenyar-se amb un aforament màxim de 20 persones i preferentment a l’aire lliure.

– A les biblioteques podran realitzar-se activitats culturals i d’estudi, sempre que no se supere el 50% de l’aforament.

– En els museus i sales d’exposicions l’aforament serà del 50% i les visites podran ser de grups de fins a 20 persones.

– Els cinemes, teatres, auditoris, circs de carpa i espais similars d’espectacles podran desenvolupar la seua activitat, sempre que compten amb butaques preasignades i no superen la meitat de l’aforament autoritzat.

– En les activitats a l’aire lliure, el públic haurà de romandre assegut, guardant la distància necessària i no podrà superar-se el 50% de l’aforament, ni superar les 80 persones.

– Els esportistes de lligues no professionals federades podran realitzar entrenaments en grups de fins a 20 persones.

– Es podran realitzar activitats de turisme actiu i de naturalesa per a grups de fins a un màxim de 30 persones i es permet la realització de l’activitat de guia turístic, mitjançant cita prèvia i amb grups de no més de 20 persones.

– Centres recreatius turístics, zoològics i aquaris obrin amb un aforament del 50% i d’un terç en les atraccions i llocs tancats.

– Els congressos, trobades, reunions de negoci, conferències i esdeveniments no podran superar els 80 assistents.

– Els establiments i locals de jocs i apostes no podran superar el 50% de l’aforament ni superar les 50 persones en total.

– Quant a les activitats de temps lliure per a la població infantil i juvenil no superaran els 200 participants a l’aire lliure i 80 en espais tancats.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia