En juny, la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPPCA) de la Mancomunitat Camp de Túria continua amb els seus lemes. En aquesta ocasió,  destaca la recent aprovació en la Comunitat Valenciana d’una llei de regulació del joc i prevenció de la ludopatia, pionera a Espanya per a allunyar als menors de les apostes.

Aquesta nova llei substitueix a la vigent de 1988 i porta algunes novetats importants respecte al tema. Algunes d’aquestes novetats són:

  • Els locals d’apostes i els salons de joc hauran d’estar, almenys, a una distància de 850 metres dels centres escolars.
  • La Comunitat haurà de comptar amb una Estratègia valenciana integral de prevenció i tractament del joc patològic, amb accions de prevenció i tractament de la ludopatia.
  • Les màquines escurabutxaques hauran de tindre un sistema d’activació per control remot, com el de les màquines de tabac, per a evitar l’accés al joc de menors d’edat i d’inscrits en el registre de persones excloses d’accés al joc.
  • Els locals de joc hauran d’establir un control d’admissió al carrer per a impedir l’entrada de menors i d’inscrits en el registre de persones excloses d’accés al joc.
  • Es restringeix la publicitat del joc, que es prohibeix en els mitjans de comunicació públics i en les façanes dels locals de joc.

Aquesta nova legislació porta amb si moltes novetats a l’hora de legislar el joc i les cases d’apostes amb l’objectiu de protegir als col·lectius de risc i menors d’edat. En definitiva, del que es tracta és d’establir una normativa que es base en un joc responsable.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia