Com cada 14 de juny, aquest diumenge se celebra el Dia Mundial del Donant de Sang. Enguany, la campanya se centra en la contribució que la persona donant pot realitzar per a millorar la salut dels altres en la comunitat.

Per això, el tema de la campanya d’enguany és ‘La sang segura salva vides‘ i el lema ‘dona sang perquè el món siga un lloc més saludable‘. Les donacions de sang són necessàries a tot el món perquè les persones i les comunitats puguen accedir a sang i a productes sanguinis segurs i de qualitat garantida, tant en situacions normals com d’emergència. Les campanyes específiques es poden consultar en la seua pàgina web:consultar ací.

Des del mes de gener passat, el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana (CTCV) ha obtingut un total de 70.443 unitats de sang entre les tres províncies. En concret, 37.938 unitats a València, 25.112 a Alacant i 7.393 a Castelló .

Així mateix, durant els primers 5 mesos de l’any, el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana ja ha registrat a més de 7.500 persones que s’han acostat a donar sang per primera vegada, complint així amb un dels objectius fonamentals del centre que és la captació de donants nous.

El Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana (CTCV) va finalitzar l’exercici de 2019 amb un total de 71.419 unitats de sang registrades. Per províncies es van obtindre 96.834 unitats a València, 17.571 a Castelló i 57.014 a Alacant.

El Centre de Transfusió ha posat en marxa campanyes especials en diferents punts de la Comunitat Valenciana amb la finalitat d’augmentar el nombre de donants, que en aquests moments s’acosta als i les 600.000 donants, gràcies a la solidaritat i l’altruisme de la societat valenciana.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia