(EFE) L’Ingrés Mínim Vital podrà sol·licitar-se a partir d’aquest dilluns, 15 de juny, de manera telemàtica a través de la pàgina web de la Seguretat Social tant pel sol·licitant com per un representant. Al seu torn, les sol·licituds presentades entre el 15 de juny i el 15 de setembre tindran efectes econòmics des de l’1 de juny. Aquesta mesura se suma a les adoptades per a la protecció de l’ocupació, les empreses i les rendes.

Per a sol·licitar la prestació econòmica no contributiva s’ha posat en marxa un accés multicanal que permetrà realitzar la sol·licitud sense desplaçament, de manera telemàtica en la pàgina web de la Seguretat Social (www.seg-social.es) tant pel propi sol·licitant com per un representant.

Els canals disponibles per a realitzar les sol·licituds són un formulari a través de la seu electrònica de la Seguretat Social, sense identificació electrònica (opció “Sense certificat”), un formulari amb identificació electrònica (opcions “Certificat electrònic” o “CL@VE”) i per correu postal.

Per a donar temps al fet que els interessats puguen disposar de la informació i documentació necessàries i evitar la pèrdua de drets, les sol·licituds presentades entre el 15 de juny i el 15 de setembre tindran efectes econòmics des de l’1 de juny de 2020.

A més, la Seguretat Social ofereix informació sobre l’Ingrés Mínim Vital a través del telèfon gratuït 900 20 22 22, i tant en la web de la Seguretat Social com en seu electrònica es disposa d’un assistent virtual i simulador de l’ingrés.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia