El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puigha proposat l’adopció d’una acció coordinada entre el Govern central i les comunitats autònomes per a previndre els problemes que genera la grip a partir de la tardor. En aquest sentit, ha plantejat la vacunació generalitzada dels sectors de població més afectats, així com que aquesta vacunació s’avance a les dates habituals en la mesura que siga possible i segons determinen les persones expertes.

Ximo Puig va realitzar aquestes declaracions aquest diumenge durant la seua compareixença davant els mitjans de comunicació després de la catorzena i última reunió telemàtica amb el president del Govern, Pedro Sánchez, i la resta dels presidents i les presidentes de les comunitats autònomes. La pròxima conferència autonòmica, centrada en la recuperació econòmica i social, ja serà en format presencial i se celebrarà a la fi de juliol, tal com ha explicat el cap del Consell.

El president, que ha traslladat aquesta última reunió la seua proposta de vacunació preventiva en la conferència de presidents i presidentes, ha indicat que el control de la grip comuna pot influir positivament en la batalla contra el coronavirus, ja que, a més de contribuir a no elevar la pressió assistencial en els centres sanitaris, ajudarà a distingir entre totes dues malalties.

El responsable del Consell ha proposat, d’altra banda, que es treballe en un acord per a l’ensenyament universitari similar a l’aconseguit entre el Govern i les comunitats autònomes per a les altres etapes educatives i ha subratllat que aquest acord “hauria d’ocupar més el debat i l’acció política” en les pròximes setmanes. “Ens juguem part del nostre futur”, ha indicat.

A més, aquest dilluns es presenta un pla estatal d’ajuda al sector de l’automoció, encaminat a impulsar aquesta indústria i dirigir-la cap a la transició energètica.

I, en tercer lloc, s’ha precisat que aquest dijous el Govern presentarà un pla per a dinamitzar el turisme a Espanya. “És un sector que ha patit molt, que pateix molt, que representa el 15% de l’economia valenciana, i celebre que ara s’impulse a escala estatal, tal com està fent la Generalitat en la Comunitat Valenciana per a convertir-la en un símbol de terra segura i digna de confiança sanitària”, ha afegit.

Ximo Puig ha plantejat, a més, la institucionalització de les conferències de presidents i presidentes i ha demanat per a això avançar en un reglament que les detalle.  El responsable de l’Executiu valencià ha demanat a més que es resolga l’infrafinançament de comunitats com la valenciana. “És necessari configurar ja un sistema que garantisca la suficiència, l’equitat entre les persones i que pose a tots en la mateixa disposició en aquest moment tan extraordinàriament difícil”, ha dit.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia