La jove adolescent de la Canyada, Vega Archer, és aficionada a escriure reflexions i idees. Algunes d’aquestes reflexions les vol compartir amb la resta de veïns i veïnes del municipi, a través de Betera.com. El primer dels seus escrits a compartir és el que adjuntem a continuació, sota el títol “I colorín colorado, aquest malson ha acabat“:

Això està a punt d’acabar per a tots nosaltres. Tornarem a recórrer tots els carrers una altra vegada. Tornarem a veure’ns amb tots els nostres amics. Podrem veure a la nostra família, abraçar-la, parlar amb ella en persona sense que cap telèfon es trobe pel mig. Per fi podrem tancar la porta de la nostra casa amb la força que vulguem i cridar als quatre vents: Soc LLIURE!                                                                                                          Quina felicitat el poder dir aquestes dues paraules i sentir-les eixir dels meus llavis.

Ara mateix, som com a ocells que estem a punt d’obrir les nostres ales per a volar, planejant els cels de les nostres ciutats. Tornarem a cantar, ballar i fer el ridícul davant de tothom si fa falta, però amb la finalitat d’haver-nos divertit més que mai.

Aquesta quarantena ha sigut un procés dur, complicat en el qual hem deixat a moltes persones arrere. Cal mirar al futur per a veure el que ens ofereix. I jo, ara mateix, ho estic veient més clar que mai. Amb nits d’estiu llargues fins a arribar l’alba, respirant aire pur que no siga de la nostra terrassa. Abraçar i sentir-nos a cadascun de nosaltres.

Tot el sofriment acaba passant i, ara, és el moment de posar-nos una medalla en els nostres colls perquè hem eixit victoriosos d’aquesta batalla.

Després de dies, setmanes i fins i tot mesos d’espera, podem dir que tornem a la nostra vida normal. I per al que més ha servit això ha sigut per a prendre decisions, mesures que mai havíem pres per a saber valorar el que dia a dia donem l’esquena i no li fem ni un mínim de cas.

Ara, més que mai, agafarem les corretges per a passejar a les nostres mascotes. Farem totes les escapades que van quedar pendents fa molt temps amb les persones que has trobat a faltar durant tot aquest temps. Els besos i abraçades els assaborirem d’una altra manera.

Hui, més que mai, hem d’aplaudir. Però, aquest aplaudiment, dedicat a nosaltres per tota la lluita posada en la batalla.

Ara, més que mai, podem cridar l’orgullosos que estem del nostre país i de la gent que el conforma. Gràcies per fer que això haja sigut més fàcil!

Autora: Vega Archer.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia