Huit projectes, quatre per a la falla gran i altres quatre per a la falla infantil, opten a convertir-se en les Falles municipals de la ciutat de València per a 2021, una vegada ha finalitzat el termini perquè artistes fallers i equips multidisciplinaris presentaren les seues propostes.

El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha destacat l’interés que un any més ha despertat aquesta convocatòria per a les Falles municipals: “un any més, i ja van cinc, s’imposa el criteri artístic i faller per a triar les Falles Municipals i espere que el resultat siga molt il·lusionant i que en 2021, un any que segur serà molt especial, puguem gaudir de dues grans falles”.

El dimecres i dijous jurats paritaris formats a partir de les propostes realitzats pels sectors més representatius de la festa triaran els dos projectes que es plantaran en la Plaça de l’Ajuntament en les pròximes Falles.

Segons ha anunciat l’edil, tant el Gremi d’Artistes Fallers com València Capital del Disseny 2022 formaran part de tots dos comités de selecció. Per a triar la falla gran completaran el jurat representants de la Interagrupació de Falles de València, de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València i del Col·legi de Publicitaris de la Comunitat Valenciana. Per a triar la falla infantil municipal de 2021 els altres tres components del comité de selecció els designaran la Federació de Falles d’Especial, el Consell Escolar de la Comunitat Valenciana i Payasospital.

D’aquesta forma, són ja cinc anys consecutius comptant amb el món faller per a triar les falles municipals, han ressaltat fonts municipals.

Els artistes o equips candidats presentaran presencialment els seus projectes i dialogaran amb els integrants dels jurats per a resoldre dubtes i posar el focus en alguns dels criteris avaluables, com l’aposta pels materials sostenibles, la singularitat o la sàtira.

La conformació detallada dels jurats serà secreta fins al moment de donar a conéixer els projectes seleccionats. Com a testimonis del procés, sense dret a vot, estaran presents el regidor de Cultura Festiva i la secretària general de Junta Central Fallera.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia