La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) han creat aquesta setmana un grup de treball de promoció econòmica i industrial. L’objectiu d’aquest grup de treball és el de pactar actuacions que afavorisquen la reconstrucció econòmica i social des de les administracions locals.

Així, la seua prioritat és la creació d’ocupació, el suport a sectors productius com el comerç i la indústria i buscar nous enfocaments de l’economia local cap al verda i el desenvolupament sostenible.

El grup de treball ha aprovat dos documents que havia aportat la FVMP, en els quals s’inclouran noves aportacions de cara a la pròxima reunió prevista per al mes de juliol.

En aquests documents es plantegen qüestions com la necessitat per a l’administració local de disposar d’un departament destinat a la promoció econòmica i l’ocupació. Aquest departament haurà d’identificar els recursos propis de cada municipi (patrimoni, cultura, tradició, recursos naturals, etc.), orientar laboralment, assessorar emprenedors, contactar amb les empreses locals per a veure les seues necessitats, i impulsar plans d’ocupació i formació en coordinació amb la Generalitat Valenciana.

Altres qüestions incloses en aquests documents són la col·laboració per a accedir als diferents fons de finançament europeus, i en el cas d’aquells municipis que tinguen romanents, la possibilitat d’elaborar bases d’ajudes municipals per al desenvolupament del teixit econòmic local, destinades a autònoms, comerç local, restauració, pimes, així com accions de sensibilització per a fer costat al comerç i fomentar el consum en el comerç local de proximitat.

En aquests documents també es plantegen qüestions com l’augment de competències pròpies en matèria de promoció econòmica i ocupació en els seus territoris, la col·laboració públic-privada, la potenciació de les àrees empresarials, el foment de la Formació Professional Dual, de l’emprenedoria, la inversió pública en innovació o la simplificació de la burocràcia administrativa i el suport a pimes.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia