El Jutjat d’Instrucció número 2 de València ha traslladat al TSJ de la Comunitat Valenciana la denúncia del CSIF contra la Conselleria de Sanitat, per no dotar de material de protecció als seus treballadors.

El sindicat ha rebut un acte del jutjat i l’informe del Ministeri Fiscal després de denunciar a la Conselleria el passat 15 d’abril per presumptes delictes de prevaricació per omissió i homicidi imprudent, entre altres, al no dotar de material de protecció als seus treballadors.

Segons indica, l’informe del Ministeri Fiscal avala, des del punt de vista jurídic, l’inici del procés per part del sindicat, la principal missió del qual és la defensa dels treballadors, i afirma que procedeix l’admissió de la denúncia i la remissió de la mateixa al Tribunal Superior de Justícia donat el caràcter d’aforada de la persona denunciada.

Per part seua, l’acte del Jutjat d’Instrucció número 2 de València assenyala que en la denúncia interposada pel CSIF, en la qual denunciava als responsables de la Conselleria, “sembla evident que s’està referint a la màxima autoritat com és la consellera”.

El sindicat considera molt positiva aquesta decisió ja que, segons afirma, “tant el Ministeri Fiscal com la jutgessa d’instrucció veuen indicis de responsabilitat penal en la persona de la consellera de Sanitat en remetre la causa al TSJ per ser aforada”.

El CSIF considera que, malgrat les recomanacions de l’OMS, de la declaració d’emergència sanitària internacional, de les recomanacions del Ministeri de Sanitat sobre aquest tema i dels escrits presentats per aquest sindicat, Sanitat “va incórrer en una evident inactivitat”. Això va causar, segons al·leguen, la desprotecció dels seus treballadors al no dotar-los del material necessari per a fer front a la pandèmia, amb més de 2.770 empleats del sistema sanitari infectats.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia