Les Corts Valencianes ha aprovat aquesta setmana, per unanimitat, reclamar que es puguen oferir descomptes als professionals sanitaris de tota Espanya, perquè puguen passar les seues vacances en la Comunitat Valenciana.

Així, Les Corts insta al Consell a dissenyar el programa de bo viatge CV 2020-2021 dirigit a sanitaris i a altres col·lectius de treballs declarats com a essencials durant l’estat d’alarma, i a concretar el programa amb les organitzacions empresarials representatives d’allotjaments turístics.

Així mateix, es planteja escometre una modificació pressupostària que possibilite l’augment del pressupost de Turisme Comunitat Valenciana per la quantia suficient en 2020, que inclouria tant el cost de les bonificacions, com de l’organització, desenvolupament i avaluació del citat programa bo viatge.

D’altra banda, s’insta al Govern a realitzar les oportunes modificacions en el programa de l’IMSERSO que permeten oferir una bonificació en el preu del paquet turístic dirigida als professionals sanitaris de tota Espanya, especialment a partir de l’1 de setembre.

Es busca d’aquesta manera contribuir a allargar el període d’obertura, és a dir, desestacionalitzar i recuperar el període de tancament d’aquests establiments per motiu de les restriccions enfront de la covid-19.

El diputat de Ciutadans Carlos Gracia ha defensat que la iniciativa permetrà retornar als sanitaris, almenys, “una mínima part d’aqueixa cura” que han tingut cap a la societat aquests mesos, a més d’ajudar al sector turístic, contribuir a la recuperació econòmica i oferir una imatge de la Comunitat com a destinació segura.

El socialista Vicente Arqués, qui ha agraït la inclusió de les propostes plantejades pel seu grup, ha destacat la “generositat” i “hospitalitat” del sector turístic durant l’estat d’alarma i ha assenyalat que aquesta iniciativa tracta de dinamitzar “un dels sectors que de forma més dura ha patit la pandèmia”.

Des de Compromís, Aitana Mes ha considerat que la proposta impulsa “una iniciativa justa”, però ha assegurat que es tracta només de “un gest”, perquè els sanitaris “no busquen un descompte puntual” per a unes vacances, sinó “unes condicions de treball dignes”, “qualitat laboral” i “un compromís perquè mai més es faça negoci amb la sanitat” ni que es retalle en l’essencial.

Ferrán Martínez (Unides Podem) s’ha mostrat satisfet amb l’acord, però ha advertit d’encara que el sector turístic té un pes important en la Comunitat Valenciana, també té “problemes estructurals que van més enllà de la crisi de la covid-19“, entre ells, la “precarietat laboral i economia submergida”.

El popular Manuel Pérez Fenoll ha valorat la proposta, però ha dubtat que el Consell del Botànic vaja a modificar el pressupost perquè al juliol i agost puguen vindre els sanitaris a la Comunitat, i li ha instat a dedicar a la sanitat tot el necessari, perquè porta cinc anys gobernando.la diputada de Vox Ana María Cerdán ha mostrat el seu suport a la iniciativa per incloure a la resta de professionals considerats essencials, i perquè crea que és “una bona eixida” per a ajudar al personal sanitari, però també a l’hostaleria, als hotels i a les pimes”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia