L’Estratègia Valenciana de Migracions, impulsada per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, comptarà a partir de la setmana vinent amb una pàgina web per a activar el procés de participació. Segons els expert, aquesta acció resulta fonamental perquè es convertisca en un instrument per a abordar polítiques des d’una perspectiva inclusiva i multicultural.

Coincidint amb el Dia Internacional de les Persones Refugiades, el director general d’Igualtat en la Diversitat, José de Lamo, qui, ha destacat la importància de comptar amb una Estratègia construïda des de “un diàleg constant” que permeta comptar amb un document que reculla totes les realitats de la Comunitat Valenciana.

L’Estratègia estarà centrada en cinc eixos: inclusió i accés als serveis públics; convivència i interculturalitat; drets humans i acolliment; participació, tant de les persones que venen com del teixit associatiu de la societat civil valenciana; i el repte demogràfic, envelliment poblacional i despoblament del territori.

El lloc web comptarà amb dos espais de participació, un primer que tindrà un caràcter evolutiu i estarà format per diferents qüestionaris que s’aniran actualitzant cada 15 dies, i un segon que serà un fòrum en el qual les persones interessades puguen debatre i opinar sobre temes d’interés relacionats amb l’àmbit migratori.

Ambdós espais estan pensats perquè puguen participar en ells actors claus i experts locals, comarcals i provincials, així com qualsevol persona interessada a implicar-se en la definició de l’Estratègia Valenciana de Migracions.

Està previst realitzar una jornada per videoconferència el pròxim 22 de juny per a presentar la web i donar a conéixer a les diferents entitats que han estat participant en l’Estratègia quina serà la manera de participació. Així mateix, es difondrà la web i els diferents espais de participació a través de les xarxes socials de la Conselleria.

L’Estratègia Valenciana de Migracions parteix d’un extens informe jurídic i social sobre la situació de les persones immigrants en la Comunitat Valenciana realitzat per l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València, en el qual es realitza un profund diagnòstic de la situació des de la perspectiva jurídica, la realitat social de la immigració, la integració i la convivència.

Aquest informe conclou amb 50 propostes per a establir una política autonòmica d’inclusió que és el que serveix de punt de partida d’aquest treball conjunt.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia