Els aeroports espanyols van començar a rebre aquest diumenge als primers visitants de la Unió Europea i de l’espai Schengen després que Espanya obrira les seues fronteres després de tres mesos d’estat d’alarma motivats pel coronavirus.

La xarxa d’aeroports d’AENA va rebre 100 vols aquest diumenge provinents de la Unió Europea i de l’espai Schengen, encara que en total es realitzarien unes 650 operacions (eixides i arribades). A més d’aqueixos 100 vols, altres 225 serien domèstics.

En el matí, l’aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas va rebre dos vols de la Unió Europea i l’espai Schengen, un de París (França) i un altre de Milà (Itàlia). L’operativa es va desenvolupar amb total normalitat.

L’aeroport del Prat Josep Tarradellas (Barcelona) va rebre sense incidències des de primera hora del matí els primers avions.  El primer vol internacional a arribar al Prat procedia de la capital alemanya, Berlín.

L’aeroport només va obrir per a tots els vols i companyies la terminal T1. A la mateixa només pot accedir el passatger i un acompanyant en el cas que el viatger necessite assistència. Fins despús-ahir, les arribades que rebia Espanya eren de tercers països, d’una llista limitada. Els vols estaven justificats per situacions com a expatriacions, per motius de treball o de residència.

Els aeroports espanyols s’han preparat per a rebre als nous passatgers i garantir “que vinguen en condicions de seguretat per a ells mateixos i per als qui els acullen”, segons va explicar el ministre de Sanitat, Salvador Illa.

Illa va supervisar al costat del ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, les mesures de seguretat posades en marxa en l’aeroport madrileny per a la prevenció del *coronavirus.

A partir ara, els viatgers que arriben a Espanya hauran de passar tres filtres de seguretat. El primer d’ells estarà basat “en les declaracions responsables” dels visitants, on se sol·licitarà al viatger informació sanitària, i també aquella relacionada amb el seu hostalatge a Espanya o els llocs que visitarà. Un segon filtre serà de temperatura i el tercer, “visual”.

Si algun visitant no supera algun d’aquests controls “primaris”, tal com ha dit Illa, el viatger passarà a ser atés per un metge de Sanitat Exterior que podria derivar al pacient al servei sanitari espanyol.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia