El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat aquest dilluns que la Comunitat Valenciana mantindrà la situació 2 del Pla Territorial d’Emergències per a continuar garantint la major capacitat de resposta davant la COVID-19 després de finalitzar l’estat d’alarma.

Així ho ha explicat després de la reunió de seguiment entre la Generalitat i l’Administració General de l’Estat amb motiu de la citada pandèmia.
Aquest nivell 2 no suposarà cap limitació per a la ciutadania i tota l’activitat es regirà pels decrets signats pel president de la Generalitat, però permetrà mantindre una resposta coordinada davant un possible rebrot o qualsevol altre escenari de l’emergència que es puga presentar. Puig ha indicat en aquest sentit que, encara que la pandèmia està controlada, “no ha acabat” i les administracions han de romandre “en alerta”. “El virus segueix ací”, ha subratllat el president, qui s’ha mostrat de partidari de mantindre la “màxima atenció possible”.

Per això, el Pla Territorial de la Comunitat Valenciana es mantindrà en situació 2, la mateixa que en el moment que es va decretar la pandèmia, nivell que possibilita mantindre actiu el Centre de Coordinació Operativa Integrat (CECOPI) per a així poder donar una resposta àgil i coordinada davant qualsevol eventualitat relacionada amb la pandèmia.

Ximo Puig ha avançat a més que la Generalitat realitzarà un acte de reconeixement públic al personal que ha estat en primera línia de la lluita contra la pandèmia “donant la cara per tots”, a més de concedir-li, tal com ja va anunciar la setmana passada en Les Corts, una compensació econòmica extraordinària pel treball realitzat.

El president ha indicat, així mateix, que la Generalitat continuarà treballant per a garantir la seguretat dels valencians i les valencianes i de totes aquelles persones que visiten la Comunitat en les pròximes setmanes i mesos com a destinació segura que és. Puig ha assenyalat que aquesta setmana és “crucial”, amb l’obertura de fronteres i la recuperació de la mobilitat en tota Espanya, per la qual cosa ha insistit en la necessitat que els ciutadans i les ciutadanes respecten les mesures de prevenció establides.

El *president ha insistit també en la importància de vetlar per la “detecció precoç” dels casos de COVID-19, i ha subratllat, d’altra banda, que la Generalitat continuarà treballant de manera coordinada amb la Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia