(EFE) La Policía Nacional ha identificat a 19 menors d’entre 8 i 16 anys que havien publicat material sexual en diferents plataformes d’Internet que havien gravat ells mateixos. Al seu torn, han detingut a un pedòfil de 57 anys a Castelló.

Segons ha informat la Direcció General de la Policia, aquest material denominat de “primera generació” és molt demandat en comunitats pedòfiles, per la qual cosa els agents tenen entre els seus objectius la detecció ràpida d’aquesta mena de contingut per a evitar la seua circulació per xarxes.

La investigació va començar en detectar la difusió de continguts pornogràfics protagonitzats per menors en diferents plataformes d’Internet.

Amb les primeres perquisicions es va poder esbrinar que gran part d’aquestes imatges eren creades per ells mateixos, sense la col·laboració de cap adult en el procés d’enregistrament i publicació.

Aquest tipus de material és denominat pels especialistes com a material sexual infantil autogenerat i és altament demandat en les xarxes pedòfiles de tot el món pel seu caràcter inèdit.

En aquests vídeos, creats pels propis menors, s’imiten en alguns casos continguts sexuals prèviament buscats en internet i en uns altres es graven imatges després de ser enganyats per pederastes.

En aquesta investigació, els agents van aconseguir identificar a 19 menors – cinc xiquetes i 14 xiquets d’edats compreses entre els 8 i els 16 anys- per tot el territori nacional.

Així mateix, en el marc de les identificacions, la qual cosa al principi es va pensar que era un menor que havia compartit un vídeo d’alt contingut sexual gravat per ell mateix, va resultar ser un pedòfil de 57 anys de Castelló que va ser detingut.

La Policia afirma que la prevenció i la col·laboració ciutadana en els delictes contra la llibertat sexual dels menors d’edat és fonamental per a descobrir als pedòfils.

A més, els agents espanyols es treballa conjuntament amb altres països gràcies a la Base de dades Internacional d’Explotació Sexual Infantil d’INTERPOL (ICSE), una eina d’investigació dissenyada per a coordinar la col·laboració internacional dels especialistes en aquesta àrea delictiva.

En aquests deu anys de col·laboració la Policia Nacional ha identificat un total de 350 víctimes i 99 abusadors i agressors sexuals. A més, en el seu grup de Xarxes Socials difon en els seus diferents canals una sèrie de consells i pautes sobre un ús segur d’Internet, com la necessitat de protegir la intimitat, no compartir vídeos compromesos, no fiar-se de desconeguts i protegir la teua identitat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia