El Consell Tripartit per al Desenvolupament de les Relacions Laborals i la Negociació Col·lectiva ha aprovat aquesta setmana la creació d’un grup de treball per a estudiar la modalitat de treball a distància o teletreball.

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha realitzat aquesta proposta, aprovada per unanimitat tant pels sindicats majoritaris, UGT-PV i CC.OO-PV, com per la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV).

El Consell Tripartit és l’òrgan de la Generalitat d’assessorament i consulta en matèria de relacions laborals, ocupació i negociació col·lectiva i de solució de discrepàncies que pogueren sorgir per falta d’acord.

Està integrat per representants de l’Administració del Consell, de les organitzacions sindicals i de les associacions empresarials més representatives de la Comunitat Valenciana.

El grup de treball estudiarà com regular els principis i garanties, el temps de treball, els equips i els espais, els drets de desconnexió, la seguretat, la salut, la formació, la protecció de dades i la perspectiva de gènere, entre altres aspectes.

Una de les competències del Tripartit és realitzar funcions d’estudi i assessorament. En aquest sentit el Consell Tripartit podrà realitzar, tant a iniciativa pròpia com a petició de part interessada, estudis, dictàmens i recomanacions en matèries relacionades con les relaciones laborals i la negociació col·lectiva en el àmbit de la Comunitat, amb la idea de traslladar-lo com a guia al marc de la negociació col·lectiva dels diferents convenis.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia