La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha obert el tràmit de consulta pública prèvia per a l’elaboració de la Llei Valenciana d’Accessibilitat Universal. L’objectiu d’aquesta acció és recaptar opinions i aportacions de la ciutadania i de les entitats interessades.

El termini de presentació d’aportacions serà des d’aquest dimecres, 24 de juny, fins al 13 de juliol. Podran remetre’s a l’adreça de correu habilitada: consulta_accesibilidad@gva.es.

Aquestes aportacions, juntament amb les quals es recolliran i es discutiran en els diferents grups de treball, estaran coordinades i supervisades per la direcció general de Diversitat Funcional i Salut Mental, com a adreça competent en la matèria.

La futura Llei Valenciana d’Accessibilitat Universal i Inclusiva promocionarà i garantirà els drets de la ciutadania per a accedir en condicions d’igualtat als béns, serveis i coneixements d’ús públic.

Aquesta llei transversal es complementarà amb la conscienciació social, la formació de les i els professionals i la coordinació entre les administracions.

Per a l’elaboració de la llei s’han establit huit grups de treball entorn dels 8 eixos que ha de desenvolupar la llei: Serveis o accés inclusiu a l’Estat del Benestar; habitatge i mobilitat; espais públics; oci, cultura i esports; administració pública i justícia; mitjans de comunicació i telecomunicacions; béns de consum i emergència i canvi climàtic.

L’accés a la consulta popular, que ha obert la Conselleria, permetrà a la ciutadania, les entitats, federacions i sindicats, entre altres, fer les seues aportacions dins d’aqueixos 8 eixos ajuste als que girarà la futura llei.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia