El programa Jove Oportunitat de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), cofinançat pel Fons Social Europeu, ha tornat  a les aules de 60 municipis de la Comunitat Valenciana. Aquest, també ha sigut el cas de Bétera. JOOP pretén ajudar a construir un projecte integral de vida acadèmica, formativa i laboral que allunye als joves de l’abandó educatiu i que aconseguisca millorar la seua autoestima per a afrontar els reptes laborals que es proposen.

Després de l’aturada deguda a la crisi de la COVID-19 es reprén l’activitat del projecte JOOP, la qual va començar a principis de 2020 i que, a causa de la pandèmia, es van veure obligats a realitzar les sessions ‘online’.

Sota el lema ‘Tornem! Esteu preparats?’, prop de 700 joves tornen a les aules per a continuar amb el desenvolupament del programa Jove Oportunitat. Per a protegir la seguretat dels xics i xiques de JOOP, coneguts com joopers, cada grup disposa d’un kit sanitari compost per màscares, gel desinfectant per a superfícies i gel hidroalcohòlic per a mans i guants.

Així mateix, perquè puga respectar-se la distància de seguretat mínima de 2 metres, l’IVAJ, juntament amb els ajuntaments col·laboradors, ha comprovat que cada aula reuneix les condicions necessàries per a garantir l’espai personal de cada alumne o alumna.
Tot el material de protecció que se li entrega als i les joves està fabricat en empreses de la Comunitat Valenciana i ha sigut elaborat seguint les recomanacions publicades per les autoritats sanitàries i pel Invassat. El material entregat a cada municipi ve acompanyat per un fullet informatiu per a la seua correcta utilització. Els ‘coaches’ han rebut, a més, un curs específic de prevenció i protocol d’actuació a l’aula abans del retorn a l’activitat presencial.

A causa de la situació d’excepcionalitat per la COVID-19, les visites a les desenes d’empreses que col·laboren amb el programa JOOP, i que constitueixen una clau essencial del seu èxit, es continuaran realitzant a manera de tallers ‘online’ o bé en els espais a l’aire lliure de què disposen. L’equip tècnic de l’IVAJ manté un contacte directe amb totes les empreses i s’ha pogut comprovar la seua bona disposició en benefici dels joopers, combinada amb un compromís amb la seua seguretat i la dels pròpies treballadors dels seus centres de treball.

A Bétera participen 11 joves del municipi, entre 16 i 21 anys, des del mes de febrer passat.

 

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia