El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha indicat aquest dijous que al Govern valencià li “preocupa” els rebrots de coronavirus que “es produiran d’una manera o d’una altra”, davant els quals cal “estar preparats”, com al seu judici s’ha estat en el registrat en una empresa de Rafelbunyol.

Durant una trobada telemàtica sobre el “Trànsit cap a la normalitat millorada”, el president ha afirmat que la pandèmia no es pot “donar per acabada” ni cal “baixar la guàrdia”, i que veuen “amb preocupació els rebrots localitzats”.

No obstant això, ha reivindicat que en aquest rebrot en un municipi de la comarca de L’Horta Nord “s’ha vist perfectament com es pot atallar directament”, i ha considerat que és tan important detectar i controlar els rebrots com “evitar alarmismes”.

“Aquest és el camí: detecció precoç, actuació immediata”, ha indicat Puig, qui ha precisat que, davant nous casos, cal fer rastreig dels contactes i administrar els test necessaris, i ha insistit en el “molt important” paper de la ciutadania, que ha de complir les normes fixades per les autoritats sanitàries.

Així, ha assenyalat que les institucions han de tindre el sistema preparat per a “qualsevol eventualitat” i efectuar “bé” el treball de detecció precoç, però la ciutadania ha de complir les exigències de llavar-se les mans, complir la distància social, portar màscara i ventilar els espais.

Puig ha augurat que aquest serà “un estiu diferent, complicat”, però espera que tots els ciutadans tinguen “dret al descans” i a l’oci, després d’uns mesos “especialment durs”, en els quals més del 92% de la societat valenciana ha complit el confinament.

Finalment, ha declarat que el moment “pitjor” de la pandèmia va ser quan les projeccions donaven un augment “substancial” de persones ingressades en les UCI dels hospitals valencians que podia comportar “estrés” i fer “col·lapsar el sistema”, però aquest “va resistir bé malgrat totes les dificultats”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia