El Govern i els agents socials han aconseguit, després d’intenses negociacions, tancar l’acord amb les condicions per a estendre els ERTE relacionats amb el COVID-19 fins al 30 de setembre. Aquests tindran menors exoneracions però amb opcions davant possibles rebrots.

Aquesta proposta, que aniria al Consell de Ministre aquest divendres, ha aconseguit el suport de totes les parts, després de nombroses reunions amb almenys cinc propostes sobre la taula. El pacte recull un nou esquema d’aquesta eina que ha arribat a emparar a 3,5 milions de treballadors i 500.000 empreses en aquesta crisi del COVID-19.

L’acord estableix diferents exoneracions per a les empreses segons la seua situació, un punt que havia sigut un dels principals esculls per al pacte des de la CEOE.

Així, en el cas de les empreses que estan en situació de força major parcial i tenen menys de 50 treballadors l’exoneració en les cotitzacions de la Seguretat Social serà del 60% per als treballadors que ja s’hagen reincorporat en els mesos de juliol, agost i setembre i del 35% per als treballadors que continuen suspesos.

Per a les empreses de 50 o més treballadors, les exoneracions seran del 40% per als treballadors activats i del 25% per als no activats.

Per part seua, les empreses que estan actualment en ERTE per força major total passaran a un ERTE denominat “de transició” fins al 30 de setembre.

Dins d’elles, les que compten amb menys de 50 treballadors tindran una exoneració decreixent en les cotitzacions dels seus empleats del 70%, 60% i 35% al juliol, agost i setembre, respectivament.

Per a les empreses de 50 i més treballadors, les exoneracions passarien a ser del 50%, 40% i 25%, al juliol, agost i setembre, respectivament.

En l’acord anterior, les empreses que no podien tornar a l’activitat seguien exonerades del 100% de les quotes socials si tenien menys de 50 treballadors i del 75% si empren a més.

Per als quals ho feren de manera parcial es va establir un esquema d’exempcions de cotització que anaven del 85% al 45% segons el mes i la grandària de l’empresa.

El ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, també ha explicat davant els mitjans que s’estableixen unes condicions especials en cas de rebrot i s’estén l’esquema dels ERTE per força major als ETOP per a facilitar el pas de l’un a l’altre.

En tots els casos es mantenen unes altres de les condicions reeixides en l’anterior pacte: les clàusules de salvaguarda de l’ocupació fins a 6 mesos després de reiniciar l’activitat, les condicions d’accés a la prestació de desocupació, la protecció als contractes temporals i als fixos discontinus o la impossibilitat de les empreses que realitzen un ERTE d’operar en paradisos fiscals, així com la de repartir dividends.

Díaz, que ha apel·lat a fer un ús responsable d’aquesta eina i ha alertat d’alguns casos de frau, ha afegit que també es recull que les empreses acollides a ERTE no podran permetre que els seus treballadors realitzen hores extra, ni podran dur a terme noves contractacions o subcontractacions (llevat que es tracte d’una categoria professional que no existisca en la seua empresa).

Des dels sindicats i la patronal han valorat l’aconseguit en l’acord però han demanat continuar treballant de cara a un últim trimestre complicat.

El secretari general d’UGT, Pepe Álvarez, ha reconegut que haurien preferit tindre acord fins al 31 de desembre “per a cobrir a molts treballadors de sectors molt importants”.

I el líder de CCOO, *Unai Sord, ha aplaudit l’esforç de “un bon acord, molt treballat i que llança un missatge de confiança a la societat espanyola”.

Des de la CEOE han assenyalat que “continuen treballant” per a abordar el mes de setembre “com s’afrontarà l’últim trimestre de l’any”, sempre amb el desig compartit per les parts que per a llavors s’haja recuperat tota l’activitat possible.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia