Igualtat i Polítiques Inclusives ha organitzat una nova campanya per a commemorar, aquest 28 de juny, el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI.

Sota el lema “Sense Complexos“, es pretén visibilitzar al col·lectiu LGTBI des de la quotidianitat. Per a això, s’ha triat l’espai de la família, com el lloc on primer es viu aquesta diversitat i que a més és un espai que “ix de l’armari” conjuntament amb la persona LGTBI.

Frases com “La meua germana és trans”, “El meu oncle és gai”, “La meua àvia és lesbiana”, “El meu pare és trans” o “La meua parella és bisexual”, són algunes de les expressions que apareixeran en els cartells d’aquesta campanya dissenyada per l’empresa Granissat i on els colors alegres combinats amb una tipografia senzilla però amb presència són la marca de la campanya.

Aquests colors també són un component essencial de les peces audiovisuals, on de nou s’ha tornat a recórrer a persones del col·lectiu LGTBI que han cedit de manera altruista la seua imatge i les seues històries reals.

En aquest sentit, es mostren les històries de Jana i Vero, dues dones que són parella des de fa 14 anys, casades des de fa 7 i amb un fill de 4 anys, que compten com han viscut la maternitat; o de José Luis, un home, que participa al costat de la seua mare Hortensia i la seua neboda Carmen, per a explicar què va suposar eixir de l’armari en un poble xicotet de Castelló.

Els germans Ginés i Quasi expliquen com la seua unitat els ha enfortits i com s’han donat suport mutu en el seu dia a dia i per a aconseguir somnis com el primer, que des de xicotet volia actuar sobre un escenari com Drag Queen, i Alan i el seu fill Dorian narren a l’espectador com el primer va viure el seu camí en la transició cap al seu gènere sentit amb el suport del seu fill.

Finalment, la campanya també ens mostra la història de Karine i Luis, que es mostren com una família basada en la llibertat i en l’amor.

Totes aquestes històries volen evidenciar que existeixen “moltes maneres de viure i d’estimar”.

D’altra banda, cal destacar que el Ple del Consell va aprovar aquest divendres una declaració institucional en la qual es compromet a continuar desenvolupant la Llei integral del reconeixement del dret a la identitat i l’expressió de gènere en la Comunitat Valenciana i la Llei d’igualtat de les persones LGTBI.

Diputació en contra de la discriminació de sexes

Així mateix, Diputació de València ajudarà Lambda a desenvolupar el Pla Diversia contra la discriminació per sexe en municipis valencians. Els detalls de l’acord, que inclourà una aportació econòmica per part de la Diputació per a contribuir al desenvolupament del Pla Diversia de Lambda en diferents municipis valencians, es plasmaran en un conveni que signaran els responsables de totes dues institucions per al present exercici. El programa portarà per nom ‘Diversia amb la Dipu’ i estarà dirigit als agents socials que interactuen amb la joventut.

A més, la institució provincial es va sumar aquest divendres als actes organitzats amb motiu del Dia de l’Orgull LGTB+ amb la lectura de la moció aprovada en el ple de juny que, entre altres acords adoptats per la majoria dels grups en la corporació provincial, condemna l’homofòbia i reivindica l’aprovació de la Llei Integral LGTBI.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia