La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, va anunciar aquesta setmana que el Consell mediarà davant la Secretaria d’Estat de Migracions, dependent del Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, perquè “utilitze la via humanitària, que és la que consideren les persones expertes en aquesta matèria, per a la ràpida regularització administrativa de les persones que van arribar a València a bord del vaixell Aquarius al juny de 2018″.

“Es dona la circumstància que va ser el Govern d’Espanya el que, després de l’oferiment de la Generalitat i la ciutat de València, va oferir aquesta ciutat com a port segur per a l’embarcació i, per tant, no es tracta d’una entrada irregular ni molt menys, sinó que va ser directament una invitació a vindre”.

Oltra va mantindre una reunió amb els representants de l’Associació Aquarius Supervivents 2018, qui van presentar els objectius d’aquesta entitat nascuda al novembre de 2019 per a defensar els drets i ajudar a la integració sociolaboral d’aquest col·lectiu.

Durant la trobada, la vicepresidenta del Consell es va comprometre a mantindre contacte permanent per a col·laborar amb l’entitat per a accelerar la resolució dels problemes administratius relacionats amb les polítiques socials com la tramitació de la Renda Valenciana d’Inclusió o l’accés a l’habitatge.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia