La Conselleria de Sanitat ha comunicat que s’ha aprovat el Pla de Vacances i Reforços d’Estiu per a cobrir també les necessitats assistencials de la població durant aquesta època de l’any.

Aquest Pla suposa la posada en marxa del programa de Reforços d’Atenció Primària i l’habilitació de consultoris per a la població desplaçada, per a donar resposta assistencial bàsica a l’afluència turística en el període entre juny i setembre.

Es destinarà un total de 57.743.123 euros, dels quals 52.929.118 euros es dedicaran als diferents departaments de salut, 1.783.823 euros és l’import total destinat als Hospitals d’Atenció a Crònics i de Llarga Estada, mentre que el Servei d’Emergències Sanitàries comptarà amb un import de 2.392.101 euros i el Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana podrà comptar amb 638.080 euros dins del pla.

Per a desenvolupar el programa de Reforços d’Atenció Primària està previst contractar a 422 professionals. En concret, per a reforçar l’Atenció Primària, el programa compta amb la contractació de 173 facultatius o facultatives i pediatres, 143 infermeres o infermers i auxiliars d’infermeria i 75 administratius o administratives i 31 zeladors o zeladores. Així, es destinaran un total de 4.282.360 euros.

A més, el Pla comporta el reforç en els centres de Salut Pública que suposarà una inversió total de 674.998 euros.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia