Ahir dilluns es va celebrar a Bétera un ple extraordinari per a tractar tres punts concrets. El primer d’ells i, un dels més esperats, era el dels pressupostos per a 2020.

Així, es va aprovar el pressupost municipal per a enguany amb 18 vots a favor i 3 en contra. A favor va votar l’equip de Govern (PP, Ciutadans i Mas Camarena-Torre en Conill), Compromís i Vox. Van votar en contra els regidors del PSPV-PSOE. Aquest ascendeix a 20.954.384 euros. Aquesta xifra representa un increment de 95.746’16 euros respecte a l’any 2019.

Aquest acord suposa la modificació d’entre 350.000 i 400.000 euros dirigits a partides de les àrees de Comerç, Medi Ambient i Serveis Socials per poder reactivar l’economia local i ajudar als sectors més vulnerables i afectats per la Covid-19.

Després de la intervenció de la secretaria, la regidora municipal d’Hisenda, Maria Segura, va explicar les bases i l’avaluació dels ingressos i gastos del funcionament dels serveis. “Fa mesos que estem treballant per poder adaptar-nos a la situació actual que a tots ens ha vingut d’imprevist. Donades les dates, ens hem vist amb la urgència d’aprovar el pressupost inicial, donat que d’ell sorgeixen necessitats dels nostres veïns i veïnes del municipi”.

Per la seua banda, la regidora d’Urbanisme, Manteniment d’edificis públics, Cementeris i Aigües i recursos hidràulics, Eva Martínez, va indicar que aquests pressupostos “plasmen la necessitat de continuar desenvolupant el projecte de ciutat que volem per a Bétera”.

Seguidament, la Portaveu de Compromís per Bétera, Cristina Alemany va explicar el sentit del vot del seu partit, el qual es va mostrar favorable a l’aprovació d’aquests pressupostos. “Les administracions i els polítics hem d’estar, no sols ara, també en els mesos que venen, a l’alçada de les circumstàncies. Hem de deixar de banda les diferències ideològiques i intentar que l’impacte en les persones més vulnerables i en el xicotet comerç i xicotetes empreses siga el menor possible”.

La portaveu del PSPV-PSOE, va presentar unes esmenes a aquests pressupostos. “Poc hem escoltat la paraula ocupació, persones, família, autònoms, xicotetes empreses”, va declarar. Aquestes esmenes no van prosperar amb els vots en contra de totes les forces polítiques representades en el Ple, excepte Compromís i el mateix PSPV-PSOE que les van votar a favor.

El portaveu de VOX, Fidel Valcarce, va explicar que el seu partit votava a favor d’aquests pressupostos perquè “pretenem que ningú es quede arrere i patisca fam i, a ser possible, fem una política d’incentivar als creadors de llocs de treball perquè, tots tinguen un sou digne el qual corresponga a un treball digne”.

Abans de passar a la votació dels pressupostos, va intervindre l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío. Aquesta, va voler agrair a Compromís i Vox el seu suport. Aquests són els seus pressupostos, uns pressupostos dirigits a millorar el teixit econòmic i social de Bétera, els pressupostos més democràtics de la història del nostre poble, va declarar.

“Estem davant uns pressupostos que miren cap a les persones, tenint en compte la situació actual en la qual es troben els nostres veïns amb la crisi sanitària derivada de la Covid-19”, va afegir.

A continuació, adjuntem part de les intervencions de cada agrupació:

.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia