Seglo XXI, com han passat els mil·lennis i que poc ens hem assabentat. Perquè sembla ahir que hagueren inventat la primera bombeta per a il·luminar a cadascun de les llars que conformaven est, el nostre planeta.

Sembla que fa unes setmanes mostraren el primer automòbil que s’usaria per a ús propi i ara estem enfront d’una pantalla d’un dels ordinadors que probablement és dels més cars que trobes en el mercat, o no, però el tens. Perquè t’importa molt l’estar dia i nit visitant o assabentant-te de coses per diferents llocs. Està bé informar-se del que passe en el nostre món però tampoc és necessari abusar.

Hores, i fins i tot dies sencers, pegant la nostra vista a una pantalla que et complau i que tu eres qui la guia perquè et porte on tu preferisques dins d’aquesta gran plataforma que aquesta convertint cors bells i ments creatives en cors de plom que no senten ni la mínima curiositat d’eixir de les quatre parets en les quals està tancat per a saber o veure amb els seus propis ulls el que està passant al voltant d’ells.

No senten la necessitat de poder passar temps amb la seua família perquè els sembla més important una insulsa partida en la qual podràs guanyar o perdre però no ompliràs del tot la satisfacció, perquè no hi ha una sense dues, ni dues sense tres i, així successivament, fins que mires el rellotge de la teua habitació i veus que poden ser les dues tres o quatre del matí però t’és igual, perquè estàs fent una cosa que et fa feliç.

Mentida, això no et fa feliç, això fa que òmpligues el buit que té el teu cor i utilitza el tire que estiguen els teus amics ací i així poder parlar amb ells i passar l’estona.

Igual que pots estar amb ells per mediació d’un aparell electrònic, el pots estar tocant-los, veient les seues  cares i prenent alguna cosa amb ells en el vostre lloc favorit. En comptes de malgastar el temps estant tancat i sense adonar-te de com estan passant els dies, podries estar fent coses que realment feren que aqueix cor tire del mateix material de la pantalla a la qual estàs mirant es transformara en un material molt més blanet i arrepretujable.

Fes-me el favor de deixar de perdre el temps amb una cosa tan inútil com és la tecnologia i aprofita el temps amb gent o coses de les quals valga la pena. Veu a la casa dels teus avis a recordar històries dels teus pares quan eren molt xicotets. Queda amb els teus amics per a veure pelis o sopar i passar una estona agradable. Sal i coneix on vius, perquè moltes vegades ni sabem on vivim. Fomenta aqueix cervell d’or, que tens sota aqueix pèl, llegint o investigant sobre el que més t’agrade.

Després arriba el moment en el qual el perds i t’adones del que veritablement t’has perdut durant tot aquest temps i ja no hi ha volta arrere, perquè ja s’ha anat per sempre. Reacciona, perquè si no, aquesta pantalla s’apagarà per sempre.

Vega Archer Rios.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia