Aquest matí, l’equip de Betera.com ha publicat un vídeo de l’acumulació de la resta de poda al carrer Titeta de Torre en Conill (fer clic ací). Posteriorment, hem pogut parlar amb la responsable actual d’aquesta àrea i amb l’encarregat d’aquest mateix departament durant la legislatura passada, així com en altres fonts municipals.

Segons ens ha avançat la regidora municipal de Medi Ambient, Gloria Campomanes, “aquest punt es va decidir la legislatura passada pel regidor de Medi Ambient”. Segons ens han explicat des de l’Ajuntament, “ja s’esta treballant en aquesta situació heredada per poder donar-li una solució des del present equip de govern”.

Per la seua banda, el regidor Joano Baudés, encarregat en la passada legislatura d’aquest departament, ens ha comentat que “efectivament, es va parlar amb l’associació de propietaris de Torre en Conill durant la legislatura passada perquè es puguera acordar un punt on deixar la resta de poda i que Garbialdi la recollira en finalitzar la setmana”. En aquest sentit, el regidor ens ha facilitat el punt de l’ordenança de recollida de residus que van modificar per poder-ho fer efectiu (2.a). Punt de l’ordenança modificat.

Així, Baudés, també ens ha assegurat que no van tindre cap problema en aquell momenti i mai havien vist “tanta quantitat de restes de poda junta”.

No obstant això, des de l’actual corporació ens indiquen una realitat distinta. “Aquest cumul de restes de poda no venen d’ara, sino d’anys. Hi ha una quantitat de tones immensa”, comenten. Així, ens han indicat que aquest punt de recollida era perquè “els particulars pogueren deixar allí les seues restes, però la quantitat de poda que hi ha pertany d’empreses que van adredre a deixar allí les seues podes i no era competència de Garbialdi realitzar aquesta tasca de recollida,”. Per tant, ara “l’Ajuntament ja està treballant des de fa temps per dur a terme una solució a aquesta situació tan complicada” i volen remarcar l’esforç que la responsable d’aquest departament realitza diariament. Esforç que tampoc ha possat en dubte l’antic responsable de l’area, qui sabedor dels problemes que té Bétera amb tots aquests assumptes, és conscient que l’àrea de Medi Ambient “suposa molt de treball, molta voluntat i depén de molts altres factors”.

Escombraries al solar del costat de diposti d’aigua

Quant a la quantitat d’escombraria que la gent deixa, des de fa dècades, a prop de l’Avinguda Azahar cap a l’esquerra del dipòsit d’aigua, ens han explicat que aquest solar “no és de propietat municipal, sino privada però que també tenen ja en marxa una solució”. En aquest sentit, durant la legislatura passada també es va tallar l’accés perquè els camions no passaren i deixaren allí de tot.

En aquesta mateixa línia, des de l’Ajuntament volen recordar que el mateix consistori facilita a les veïnes i veïns un servei gratuït de recollida d’estris a domicili, al qual cal telefonar a través del següent número gratuït: 900 376 936.

Una altra opció és acudir a l’Ecoparc de dilluns a dissabte, de 08.00 a 20.00 horas o visitar l’Ecoparc Mòbil, del qual ens deixen el següent alendari: fer clic ací.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia