president d'ERPV Josep Barberà, junt a la presidenta local de Riba-roja Neus Calabuig i el president comarcal Vicent Roig

Aquest passat cap de setmana, es va constituir la federació comarcal d’Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) del Camp de Túria i l’agrupació local de Riba-roja de Túria.

Vicent Roig, de l’agrupació de Riba-roja, comandarà la presidència comarcal del Camp de Túria en aquest període inicial. Roig estarà acompanyat de militants històrics d’ERPV, com Joan Domínguez així com de nous provinents d’altres forces polítiques com Carme Tortajada i Xavier Bueno, entre d’altres.

La nova comarcal es planteja la fita de visibilitzar el republicanisme sobiranista d’esquerres a una comarca “històricament republicana”, segons Vicent Roig, per a qui “tenim l’obligació de fer que cap republicà i republicana es quede a casa. Tothom ha de saber que té un espai a casa nostra i que Esquerra Republicana està oberta a tothom, siga per militar amb nosaltres, siga per treballar colze a colze bastint la República des de la base, com és la comarca”.

Vicent Roig ocuparà també el càrrec de Secretari d’Organització de la secció local de Riba-roja de Túria junt a la jove Neus Calabuig, qui ostentarà la Presidència.

 Amb 26 anys, Neus Calabuig ha donat el pas després de ser una activista pels drets humans i l’antifeixisme i convençuda que “Esquerra Republicana és, ara com ara, l’única opció per a la gent jove i gran que vol avançar cap a la República del País Valencià. Per a arribar a ella haurem de ser molts republicans i republicanes als pobles d’arreu el País”.

 La secció local de Riba-roja anava a constituir-se a mitjans del mes de març en un acte en el qual es contava amb un concert de benvinguda però la situació generada per la COVID19 ho ha impedit. Per aquest motiu els congressos s’han dut a terme a porta tancada, en un acte orgànic de partit, al qual han assistit el president d’Esquerra Republicana del País Valencià, Josep Barberà, i el Secretari d’Organització d’ERPV Domènec Garcia.

 El president d’ERPV, Josep Barberà, s’ha mostrat satisfet per la constitució de les seccions local i comarcal i ha destacat el fet que la presidència de Riba-roja de Túria estiga en mans d’una dona jove. “És important que una dona jove estiga al front d’una secció local que comença a créixer. Cal que les dones i els joves agafen responsabilitats, hem de confiar en elles si volem bastir de debò un republicanisme que des de cada poble arribe a tot el País Valencià”, ha indicat.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia