Esquerra Republicana del País Valencià qualifica la detenció fa unes hores d’un ciutadà a Gandia de 59 anys per la Guardia Civil per haver fet tuits contra la corona i el poder judicial espanyol, de maniobra de les clavegueres de l’estat contra la democràcia i la llibertat d’expressió i demana a la delegada del Govern espanyol Gloria Calero, que prenga mesures contra aquest atemptat a les llibertats i que comparega per donar explicacions de la detenció.

El president d’ERPV-EV, Josep Barberà s’ha mostrat indignat per la detenció fins al punt d’assegurar que «si algú pensava que la maquinaria més fosca de l’estat espanyol aniria només a per cantants com Valtonyc o Pablo Hassel, activistes com Casandra Vera, a pels CDR, els presos polítics catalans o els ciutadans que es manifesten a Catalunya, anava errat. L’independentisme ha fet trontollar el sistema i, amb ell, la corona que l’empara sota presumptes comissions milionàries; i avui veiem com van a per tot aquell que estiga sota sospita de ser sobiranista i d’esquerres al País Valencià i on siga».

Justament ahir dimecres els republicans valencians rebien la confirmació de que les Corts Valencianes han rebut la proposta d’ERPV-EV de demanar al poder judicial que investigue d’ofici Joan Carles I així com que se li retiren els noms a places, carrers i espais públics i qualsevol altre honor que puga tindre al País Valencià.

Aquesta no és la primera proposta que el partit republicà fa arribar a les Corts, propostes que mai han estat admeses per al seu debat i aprovació o denegació. És el cas de la petició de posicionament davant les agressions al poble i al govern català el 2017, o la proposta en defensa de la unitat de la llengua.

La petició a les Corts Valencianes sobre el Borbó va estar registrada el passat 26 de març, durant el confinament per la COVID19, tot i això des d’Esquerra Republicana del País Valencià no es confia massa en què prospere «mai han atès les propostes d’ERPV perquè mai han volgut posicionar-se sobre temes de calat polític» afirma Barberà per a qui la visita de Felip Vé de demà a València i a Benidorm són un insult. «Hui es deté un ciutadà valencià per injuriar la corona a les xarxes i demà pretenen que la bona gent del País Valencià vaja a donar-li la benvinguda. Sembla un passatge extret del segle dihuit. Crec que caldrà treure el maulet que portem dins molts valencians».

Des d’Esquerra Republicana del País Valencià – Esquerra Valenciana es convida a la població del País Valencià a mostrar pacíficament i cívica el rebuig a la presència de Felip Vé de demà. De fet els republicans han preparat una campanya amb cartells contra la monarquia amb les figures dels monarques cap per avall en al·lusió a Felip Vé, qui ara fa 303 anys va abolir els Furs i va promulgar el Decret de Nova Planta.

Nota d’Esquerra Republicana PV
Imprimir article
Comenta aquesta notícia