Comunicar o no comunicar, aquesta és la diferència entre estar o no estar, entre existir o no existir.

Em dic Desireé Clari i soc autònoma. Tinc una agència de Comunicació Empresarial que es diu DC Events by Desireé Clari. Preocupada pel futur del nostre sector, em vaig unir a la Associació Autónomos Juntos per a lluitar pels nostres drets, tan oblidats per les diferents institucions. soc  la responsable  de la Comunicació i de la relació amb els mitjans de comunicació de l’Associació.

Se m’ha demanat que escriga un article d’opinió sobre l’important que és la comunicació en el sector de els autònoms, i parlaré des de la meua experiència.

Qualsevol autònom podria pensar que, tal com està la nostra situació econòmica, podríem obviar la despesa que podria suposar la inversió en comunicació, cras error que cometem molts xicotets empresaris.

En temps de crisi, la comunicació és de vital importància. Hui, més que mai, la comunicació és crucial per a mantindre la confiança i la fidelització de clients, proveïdors, inversors, empleats, col·laboradors i, en general, totes aquelles persones que formen part del dia a dia de les empreses. Si no comuniques, no existeixes. Per a vendre, cal comunicar i estar sempre presents.

La conjuntura actual, ens fa replantejar-nos si és necessària una revisió de la nostra comunicació per a fer-la més efectiva, però comunicar, sempre comunicar.

Hi ha moltes maneres de comunicar, bé en els mitjans de comunicació a l’ús (TV, Premsa i Ràdio)  per mitjà de la publicitat i notes de premsa per a generar una entrevista; creant continguts en les teues  Xarxes Socials i organitzant un esdeveniment per a donar visibilitat a la teua empresa.

“La publicitat crea marca i la marca ven”

Si no havies fet publicitat fins ara, és un bon moment per a plantejar-te la possibilitat de fer-la per a donar a conéixer la teua empresa,  la teua marca. En la meua experiència, considere que la millor publicitat  i més barata és la que es fa en la ràdio, ja que no necessites l’atenció contínua del client potencial, però que aquest, mentre està realitzant altres activitats com conduir o treballar, escolta el teu tascó publicitari i es crea l’impacte en el seu cervell. No obstant això, no hem d’oblidar tots els mitjans de comunicació, ja que tots són importants i la nostra planificació publicitària variarà depenent del producte o servei que venguem.

Si ja feies publicitat en els mitjans, has d’editar els teus anuncis, perquè els clients sàpien si el teu negoci està obert i si ofereixes serveis útils per a aquesta conjuntura. També pots pausar les campanyes si la disponibilitat del teu producte es veu afectada per problemes de distribució o per una major demanda.

Aprofita’t de les Xarxes Socials per a fer una publicitat barata, però fes-la bé. Comunica la imatge de la teua marca d’una manera senzilla, ràpida i visual d’acord amb la teua imatge de marca i els productes que ofereixes. Gràcies a les Xarxes Socials, podrem estar presents en la ment del consumidor i interactuar amb ells diàriament. Però és important que, si no tens temps o no et veus capaç de crear continguts per a alimentar-les, les deixes en mans d’experts en Xarxes Socials. Usant i aprofitant les múltiples eines i solucions amb les quals compte Google, podràs treballar d’una forma més eficaç i productiva. No hi ha què oblidar-se que ara estem connectats a tota hora i en tot moment perquè Internet ha obert un món de possibilitats al nostre abast.

I finalment, que no menys importants, estan els esdeveniments. No fa falta que siguen esdeveniments multitudinaris, sobretot perquè ara no es pot, però sí que és important reunir els teus clients actuals i els potencials per a informar d’algun nou producte o servei, creant visibilitat de la teua marca i que, al seu torn, les Xarxes Socials i els mitjans de comunicació puguen fer-se eco d’aquesta acció que realitzes, redactant una nota de premsa i distribuint-la.

El que és clar és que hem de ESTAR, que se’ns veja, que el públic sàpia que seguim en la bretxa i que res ni ningú ens farà desistir del nostre somni de ser empresaris.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia