(EFE) El ple del Consell Valencià d’Universitats i de Formació Superior ha donat el vistiplau aquesta setmana a la reducció d’un 5 per cent de les taxes en les carreres amb preus més alts.

La consellera d’Universitats, Carolina Pascual, ha proposat una “baixada gradual” i que enguany s’aplique aquesta rebaixa del 5 per cent a aquelles carreres amb un grau d’experimentalitat més alt, que eren aquelles que tenen les taxes més cares, alguna cosa al que el consell ha donat el vistiplau.

Pascual també ha explicat que en breu es reprendran els treballs de la taula d’experts per al finançament de les universitats públiques, que continuaran treballant en una proposta per a un finançament de les universitats públiques valencianes de caràcter pluriennal, sostenible i amb criteris objectius.

A més, ha informat de la inversió destinada a les beques salari lligades a la renda i ha assenyalat que les beques per a la realització d’estudis universitaris per a exempció de taxes s’incrementarà en un 25%.

En concret, ha explicat que “s’injectaran 4 milions addicionals a aquestes dues convocatòries, que eixiran el mes de juliol”.

En l’apartat de Ciència i Investigació, la consellera ha apuntat que les convocatòries s’han flexibilitzat, quant a terminis i plurianualitat, amb la finalitat d’adaptar aquestes ajudes a la realitat del treball investigador.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia