L’Assemblea del Consorci València Interior (CVI) ha aprovat un augment en la prestació de servei de recollida selectiva de residus als municipis, atés que s’ha detectat que el servei tal com estava plantejat en 2010 era insuficient i, per tant, és necessària una major cobertura i un increment en la freqüència de recollida per part de l’adjudicatària.

Per a això, el CVI ha assenyalat a través de sengles a informes la necessitat de modificar el contracte per a dur a terme aquesta millora en la recollida d’envasos lleugers i paper cartó, de manera que en incrementar la freqüència s’eviten desbordes i es preste un servei adequat a les quantitats de residus d’aquest tipus aportades en cada localitat. A més, el Director General de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, Joan Piquer, va assenyalar que perquè el servei de la recollida selectiva es preste en millors condicions s’ha acordat amb Ecoembes una aportació de 140 contenidors en l’àmbit del CVI el que servirà també evitar desbordes.

El president del CVI i alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, va assenyalar que aquesta mesura farà possible que es preste aquest servei amb una major qualitat “ja que s’ha produït un increment del 60% en els residus de paper cartó recollits de manera selectiva i més d’un 130% els envasos lleugers respecte a 2010, que és quan es va signar l’acord inicial, de manera que les solucions que valien aqueix any són totalment insuficients en l’actualitat”. A això cal afegir que el nombre de contenidors també ha augmentat, passant de 676 a 908 de paper cartó i de 581 a 804 els d’envasos lleugers. “Amb l’acord aprovat, aquest tipus de residus es podran recollir més i millor i, el més important, donarem el servei que mereix la nostra ciutadania”.

La Planta de Tractament de Residus ha acollit aquesta assemblea, la primera post confinament que s’ha celebrat en el Consorci. Els representants dels 61 municipis consorciats que van acudir de les comarques de la Regió muntanyenca, la Foia de Buñol-Chiva, la Plana Utiel-Requena, Camp de Túria i el Racó d’Ademuz van aprovar també la modificació de l’ordenança mitjançant la qual s’estableix el finançament d’aquest servei que ascendeix a 150.577 euros. En total, 52 dels 61 municipis tenen encomanada al Consorci per a la recollida selectiva, servei al qual es poden adherir els municipis de manera voluntària.

Durant l’Assemblea del CVI es va aprovar també la modificació de l’ordenança reguladora de la taxa de serveis ambientals, mitjançant la qual s’ha inclòs una disposició transitòria per a ajudar als establiments que han hagut de tancar o disminuir la seua activitat durant el confinament per la crisi del COVID-19. Amb això, els restaurants, cafeteries, bars, sales de ball, hotels o hostals, entre altres, veuran reduït considerablement l’import a pagar en aquest concepte en 2021. Els membres de l’Assemblea van aprovar també el pressupost per a 2020 que ascendeix a 23.175.401,06 euros.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia