La Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha adoptat mesures extraordinàries de seguretat per a la realització de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU). Aquestes mesures s’han adoptat amb la col·laboració de les conselleries de Justícia, Educació, Sanitat i Hisenda, a causa de la situació generada per la COVID-19. La finalitat d’aquestes accions és protegir la salut i seguretat de l’alumnat que es presenta als exàmens.

Les proves ordinàries es realitzaran els pròxims dies 7, 8 i 9 de juliol, en 470 centres de Batxillerat que ja estan preparats per a acollir als quasi 24.000 alumnes i alumnes que acudiran a examinar-se, han informat fonts de la Generalitat. Aquest curs s’ha produït un augment significatiu respecte al curs anterior dels alumnes i alumnes matriculats a les PAU. Al voltant de 3.700 estudiants més s’examinaran en les proves del mes juliol, la qual cosa representa un 18,4 per cent més que en 2019 i eleva la xifra de presentats en 2020 a 23.979.

Perquè les PAU puguen realitzar-se amb les màximes mesures de seguretat, la Conselleria d’Innovació ha preparat un subministrament de 33.545 màscares que es repartiran entre l’alumnat i al voltant de 3.090 unitats de gel hidroalcohòlic.

Així mateix, està previst que prop de 2.500 professors i professores voluntaris, participen en el desenvolupament de les proves, a més dels efectius de Protecció Civil i Policia Local. També hi haurà més de 2.000 vigilants i al voltant de 1.800 persones que formen part del personal assignat encarregat del procés.

Tots ells es distribuiran entre les 2.173 aules de tota la Comunitat Valenciana (788 a Alacant, 254 a Castelló i 1.131 a València), en les quals el grup de coordinació de les proves ha treballat prèviament per a tindre previstes totes les mesures necessàries ateses les especificitats de cada centre.

La Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha elaborat un vídeo dirigit a l’alumnat en el qual resumeix les mesures de seguretat i explica el funcionament de les proves.

L’objectiu és informar sobre totes les mesures de seguretat que han de complir-se, com és l’ús de màscares i gels hidroalcohòlics, evitar aglomeracions, el manteniment de distàncies de seguretat i els horaris d’arribada (45 minuts abans de l’examen).

Imprimir article
Comenta aquesta notícia